TUZLANSKI DOSJE

19.04.2016.
Rotaract klub Tuzla bio domaćin klubovima iz BiH i Austrije
Tuzlarije


Rotaract klub Tuzla ´99 je od 15.-17. aprila bio domaćin konferencije pod nazivom - Multi Districts Presidental Conference 2016 (MDPC 2016.), koja znači susret svih predsjednika i rukovodstava Rotaract klubova unutar Distrikta 1910 i 1920 (organizaciona jedinica Rotary Internationala za za Bosnu i Hercegovinu i Austriju) te izglasavanje novog rukovodstva distrikta.

Tuzlarije


Ovo je prvi puta da klub iz Tuzle imao čast da organizuje ovako bitan događaj za Rotaract klubove u BiH a tokom 2 dana trajanja konferencije, osigurali smo zanimljiv program baziran na druženju i promociji vrijednosti Rotary i Rotaract zajednice.

Tuzlarije


Rotary Tuzla Club ´99 je dio internacionalne organizacije Rotary International u čijem se sastavu nalazi preko 30.000 klubova širom svijeta. U sklopu Rotary Club-a Tuzla ´99 djeluju i Rotaract Club Tuzla ´99 čiji su članovi mladi uspješni Tuzlaci od 18 do 30 godina, te Interact ´99 za članove ispod 18 godina.

Tuzlarije


Deklarirani cilj organizacije je da okupi poslovne i stručne lidere koji će promovirati i učestovati u različitim aktivnostima za razvoj lokalne zajednice, poticati visoke etičke stavove na svim poljima ljudskog djelovanja, te pomoći u širenju mira i dobre volje u svijetu.

Tuzlarije


Ovu konferenciju su podržali i AS Grupa, Carski vinogradi Mostar, CAD ing Tuzla, Admiral Electronic Casino i Radio Kameleon.


Nermin Gazibegović

Priredio(la):