TUZLANSKI DOSJE

19.04.2016.
Novi sadržaj u Tuzli:
„Maturska čarolija“ otvorila vrata Galerije goblena „Nermina“

U luksuznom prostoru Galerije Goblena Nermina, smještenom u Poslovnom zanatskom centru Stupine u Tuzli, krije se veliko blago ručno vezenih slika iz opusa Vilerovih goblena koji predstavljaju originalan brend i vrhunac ljepote i kvaliteta.

Tuzlarije


Čaroban svijet mističnosti, raskoši i ljepote čini svojevrsnu oazu za uživanje u vrijednostima i detaljima koji hrane dušu i šire pozitvnu energiju. Namjena Galerije je da promoviše ljepotu i umjetničku vrijednost ručnog rada kao i ljepotu i značaj ostalih umjetničkih djela koja se sve više zaboravljaju, odbacuju, ignorišu pa čak i uništavaju.

Tuzlarije


Tuzlarije


“Vraćanje vrijednostima, ne samo u oblasti umjetnosti nego i kulture uopšte, društvenih normi i morala je misija Galerije i partnera koji učestvuju u zajedničkim projektma”, izjavila je Nermina Mehinović, vlasnica Galerije
Galerija je osnovana sa ciljem da obogati kulturni i umjetnički život u gradu Tuzli održavanjem različitih kulturnih manifestacija kao što su koncerti, promocije knjiga, izložbe, modne revije, dobrotvorne akcije i drugo.

Tuzlarije


Prva u nizu aktvnosti Galerije je modna revija koja održana prije nekoliko dana za manji krug posjetilaca. Modna revija je samo dio projekta Omladinskog modnog studija koji ima za cilj podršku mladim osobama u razvoju kreativnih i poslovnih sposobnosti.

TuzlarijeProjekat je osmišljen, finansiran i realiziran kroz Galeriju goblena a u projektu su učestvovali mnogi mladi i kreativni ljudi.

Tuzlarije


Modna revija predstavila je kolekciju svečanih haljina pod nazivom „Maturska čarolija“. Haljine iz kolekcije su na prodaju, a možete ih pogledati na oficijelnoj stranici Galerije goblena Nermina http://gobgallery.com.
Fotografije se mogu pogledati i u galeriji fotografija Daria Matića.

Tuzlarije


Nakon revije je natastao i video spot Maturska čarolija uz numeru „Da te ljubim“ tuzlanskog benda Čaroban svijet, a video potpisuje Jasmin Jatić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Svečane haljine su predstavili modeli: Emina Štitkovac, Aida Lalić, Dijana Kovačević, Almedina Kunić i Amila Halilović.
Video spot možete pogledati ovdje:Interview sa vlasnicom galerije, Nerminom Mehinovic pogledajte ovdje:Priredio(la):