TUZLANSKI DOSJE

20.04.2016.
Vlada TK:
Dogovorena realizacija zajedničkih projekata sa FK Sloboda Tuzla
Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr.sc. Zlatan Muratović, sa saradnicima, ugostio je predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sloboda Tuzla Azmira Husića i predsjednika Udruženja ratnih vojnih invalida Fahrudina Husanovića.

Tuzlarije


Inicijalni sastanak je obostrana namjera uspostavljanja saradnje između Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i FK Sloboda u smislu njenog jačanja i ostvarivanja pozitivnih pomaka u ovoj oblasti.

Naime, kako je istakao Husić, od Slobode želi napraviti jak i stabilan klub sa izgrađenom infrastrukturom, te želi investirati u nekoliko projekata koji će doprinijeti razvoju sporta na Kantonu.

Ministar Muratović zahvalio se prvom čovjeku Fudbalskog kluba Sloboda, te je izrazio zadovoljstvo i podržao namjeru Husića, ističući opredjeljenost i spremnost Ministarstva da prihvati i podrži sve projekte koji imaju za cilj osiguranje kvaliteta u sportu i poboljšanje uslova za razvoj i bavljenje sportom, te je iskazao punu podršku u radu na realizaciji zajedničkih projekata u narednom periodu, kroz koje će se poticati vaninstitucionalni odgoj i obrazovanje putem sporta.

Priredio(la): Vlada TK