TUZLANSKI DOSJE

21.04.2016.
˝Gužva˝ na Aerodromu Tuzla
Tuzlarije


Već smo viđali tri aviona na platformi Aerodroma Tuzla ali onima koji podržavaju Aerodrom ili jednostavno vole avione, ovakvih prizora nikad nije dosta. Tri Wizzairova aviona našla su se zajedno jučer ujutro oko 8:30, a onda i popodne oko 14 sati. Možemo reći samo ono što je očito, a to je da je zbog problema sa baznim avionom stacioniranim na našem aerodromu, Wizzair jučer ujutro poslao avione iz Budimpešte i Sofije da odrade letove sa našeg Aerodroma za taj dan.

Nakon povratka iz Malmea, avion iz Sofije vratio se na svoj polazni aerodrom. Drugi avion je odradio letove za Geteborg, Hahn i Stokholm. Iz Stokholma je doletio iza ponoći, oko 0:50, i odmah jutros otišao za Dortmund.

Bazni avion je na platformi Aerodroma od utorka, kada je oko pola šest dovezao putnike iz Basela. Nema zvanične informacije zašto je ovaj avion od tada prizemljen. Jasno je da je u pitanju neki tehnički problem, neki od putnika spominju da je avion pogođen gromom ali je od tog detalja bitnije da je avion bezbjedno dovezao putnike i da će ponovo letjeti tek kada bude 100% spreman. Vjerovatno to neće biti danas jer je avion, koji je jučer došao iz Budimpešte, planiran i za popodnevni let za Geteborg.

Fotografiju smo preuzeli sa FB stranice "Tuzla International Airport".

A.M.

Priredio(la):