TUZLANSKI DOSJE

21.04.2016.
Služba za higijensko-epidemiološku zaštitu
Nizom aktivnosti daje se značaj obilježavanju Dana planete Zemlje


Zajedničkom saradnjom Ekološkim pokretom –EKO ZELENI-iz Tuzle, Služba za higijensko epidemiološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Tuzla dati će svoj doprinos. Prije svega će se ogledati u obilascima škola i kolektivnih centara kako bi se utvrdilo činjenično stanje kada je u pitanju ovaj resor.

Tuzlarije


Biti će to prilika i da ujedno zaposlenici ove Službe ukažu na potrebu zaštite okoline prije svega na ugroženost prirode i na čovjekov nemar prema njoj te na opasnosti koje koje kontinuirano prijete životu na zemlji.

Tuzlarije


Preventivno se može dosta toga učiniti poručuju iz Službe za higijensko-epidemiološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Tuzla.

Tuzlarije


Ovo je ujedno i povod da se svijest prema zaštiti planete Zemlje polako treba buditi i da mnogobrojne organizacije i institucije trebaju da se uključe na svoj način u obilježavanje ovog datuma jer jedan dan nije dovoljan za dobrobit planete Zemlje, poručuju iz ove Službe.

Tuzlarije


Pored navedenog i učešća u ovoj akciji stručni tim Službe će učestvovati i u predavanjima koje će organizovati Ekološki pokret-Eko zeleni.

Priredio(la): Dom zdravlja Tuzla