TUZLANSKI DOSJE

21.04.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine prihvatio je inicijativu poslanika Mahira Mešalića za obilježavanje 25. maja kao Dana žalosti u Federaciji BiH u znak sjećanja na stradanje građana Tuzle 25. maja 1995. godine. Drago mi je zbog toga jer se dešava da dok mi ovdje tugujemo drugi proslavljaju Dan mladosti kao što se nekad slavio.

Tuzlarije


Ne treba uvijek gledati kao zlu namjeru tih što se obuku u pionirske uniforme i sjećaju se sleta i Titovog rođendana, neki jednostavno nisi dovoljno infomisani. Dokaza nema, ali je gotovo sigurno da se imalo namjeru baš 25. maja poubijati toliko mladih osoba tako da je za Tuzlake, a i mnoge druge, svako slavlje 25. maja više nego neprimjereno. Zna se da se i u Tuzli organizuju kojekvi turniri i slično, pa se nadam da će zvanično proglašenje Dana žalosti u FBiH spriječiti sipanje soli na rane.

Tuzlarije


Jedini osuđeni krivac za masakar na Kapiji 1995. godine, Novak Đukić, uživa negdje na slobodi, baš ga briga, može da se zahvali Sudu BiH a i Vladi BiH koji su dozvolila da pređe preko granice i ode, u za njega najsigurnije mjesto, gdje će biti zaštićen kao malo ko, u Srbiju.

Tuzlarije


Jedan drugi krvnik, koji je poubijao, i to jednu po jednu mladu osobu u Norvešoj, Breivik, dobio je spor sa državom, priznato mu je ugrožavanje ljudskih prava pa će mu biti poboljšani uslovi u, ni manje ni više, trosobnoj ćeliji. Dobio je čovjek zastarjele net igrice pa mu ni Internet nije bio najbrži, usudili se da mu daju plastični pribor za jelo, i tako dalje, te se on žalio i eto sad će da mu bude bolje. Sve će to platiti građani Norveške, uključujući i roditelje ubijene omladine, a svi možemo da vidimo školski primjer radikalne demokratije.

Tuzlarije


Inače, po tim, što iz zovu razvijenim zemljama, ima toliko gluposti koje se graniče sa zdravom pameću. Što luđe to bolje, a sve kao nešto moderno, tolerantno. Za mnogo šta mi je u redu da se učini sve da se drugi i drugačiji ne diraju ali ne moraju i ubjeđivati ljude da je to sve kako treba. Ne bi me čudilo da za koju deceniju budu pedofili prihvatljivi i da dalje ne nabrajam. Sve, pa i tolerancija i demokratija, moraju imati neke granice.

Tuzlarije


Ako je šta danas lijepo, to je vrijeme, evo sunce sija, nije pretoplo ali je baš lijepo. Na radost navijača i simpatizera, Sloboda je sinoć pobijedila u zaista lijepoj atmosferi. Zanimljivi su mi bili reporteri, mora da je do njih došla kritika Tuzlaka za onaj prvi meč na Grbavici kada je njihovo navijanje za Željezničar bilo, ne na granici neukusa već preko te granice. Mora im se priznati da su se sinoć trudili da budu objektivniji pa im treba oprostiti što im se po koji put omakao po koji navijački komentar.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođene su 7 beba, 2 djevojčice i 5 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 198 intervencija

Vatrogasci - imali su 3 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježene su 4 saobraćajne nezgode

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 21.04.2016. godine krv je darovalo 57 davalaca.

Priredio(la):