TUZLANSKI DOSJE

21.04.2016.
Moto klub ˝Tuzla˝ i policija u akciji:
˝Pogledaj dva puta i spasi život˝
Članovi Moto kluba “Tuzla“ u saradnji s Policijskom upravom Tuzla organizovali su danas akciju pod nazivom “Pogledaj dva puta i spasi život“.

Tuzlarije


Sve češće nesreće motociklista na početku sezone, razlog su pokretanja akcije kako bi se podigla svijesti o sigurnosti u saobraćaju. Također, cilj je skretanje pažnje javnosti na najugroženije kategorije učesnika u saobraćaju, a to su motociklisti, mopedisti, biciklisti i pješaci.

Pogledajte kako je protekla akcija i šta su nam kazali predsjednici moto klubova iz Tuzle i gostiju iz Osijeka.Iz Moto kluba „Tuzla“ istakli su da je najčešći uzrok nesreća zapravo nepažnja vozača automobila koji su se tokom zimskog perioda odvikli od prisutnosti motociklista u saobraćaju, ali, također, i neodgovornost i neiskustvo samih motociklista jedan je od razloga.

Učesnicima u saobraćaju danas su članovi Moto kluba „Tuzla“ i službenici MUP-a TK dijelili lekte koji sadrže upozorenja i informacije za motocikliste vezane za obavezno nošenje zaštitne kacige i opreme, ali i o poštivanju saobraćajnih pravila i propisa.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):