TUZLANSKI DOSJE

22.04.2016.
U okviru projekta - Zajedno do boljeg obrazovanja za romsku djecu”
Održana predavanja za roditelje
U okviru projekta "Zajedno do boljeg obrazovanja za romsku djecu” jučer su u OŠ "Kreka" Srebrenik održane radionice "Predarasude i steoptipi i Umijeće slušanja u komunikaciji (Kako razgovarati s djecom)". Ovaj projekat je podržan od strane Federalnog ministarstva obrazovanja. 

Tuzlarije


Roditelji su kroz radionice podsticani na samoopažanje i samoprocjenjivanje, te na sticanje uvida u djelotvornost vlastitih odgojnih postupaka usmjerenih na dijete. 
Putem ovih radionica, u vidu ugodnog druženja i razmjeni roditeljskih iskustava, roditelji su kroz prezentacije voditelja radionica, mogli da usvoje osnovne pojmove o odgoju djece, te kako razviti kvalitetnije odnose u porodici, jačati porodičnu slogu, usvojtii osnovne vještine kvalitetne komunikacije te jačati smopouzdanje.

Voditelji na ovim radionicama su bili: Dr. sc. Amra Imširagić, docent i Mr. sc. Mehmed Mujić predsjednik udruženja "Evropski put Roma".

Kao i svih prethodnih godina, gosp. Mehmed Mujić, savjetnik za romska pitanja u Ministarstvu za obrazovanje, nauku, kulturu i sport u Vladi Tuzlanskog kantona iskoristio je priliku da pruži i opću pomoć u rješavanju pojedinih krucijalnih problema vezanih za ovu zajednicu, a koji se prvenstveno odnose na težak status romskih porodica i školovanje njihove djece. 


Radionice i predavanje su izazvali veliku zainteresovanost rodetelja čija djeca pohađaju ovu školsku ustanovu. 

A. Imširagić

Priredio(la):