TUZLANSKI DOSJE

23.04.2016.
Najava
Regionalni energetski forum Tuzla – REF 2016
TuzlarijePrema ranijoj najavi, u Tuzli će se 26. i 27. aprila, 2016. godine u hotelu „Tuzla“ održati stručno-poslovni skup Regionalni energetski forum Tuzla – REF 2016.
Regionalni energetski forum Tuzla – REF održava se jednom godišnje i predstavlja događaj na kojem renomirani stručnjaci iz Bosne i Hercegovine i država regiona diskutuju o aktuelnim temama u oblasti energetskih politika, primjeni novih tehnologija, kao i pravcima razvoja energetike uopšte.

Ovogodišnji Forum bavi se primarno aktuelnim pitanjem uspostave organizovanog tržišta električne energije u BiH i susjednim državama. Pored toga, dekarbonizacija elektroenergetskog sektora jugoistočne Evrope je tema u okviru koje će učesnici Foruma imati priliku diskutovati o korištenju obnovljivih izvora energije, politikama razvoja i već stečenim iskustvima u susjednim državama – Hrvatskoj i Srbiji.


Institucionalni pokrovitelji Foruma su Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Vlada Tuzlanskog kantona i Grad Tuzla, a podršku kao sponzori pružila su i javna i privatna preduzeća koja posluju u oblasti energetike. Organizaciju REF 2016 podržava Udruženje za razvoj NERDA

Priredio(la):