TUZLANSKI DOSJE

24.04.2016.
U OŠ˝Solina˝
Održano Kantonalno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola


U subotu, 23.04.2016. godine, u OŠ "Solina" održano je Kantonalno takmičenje iz fizike za učenike osnovnih škola Tuzlanskog kantona. 

Organizator takmičenja je Pedagoški zavod Tuzlanskog kantona, a domaćin OŠ "Solina”. Na takmičenju su učestvovali najuspješniji učenici osmih i devetih razreda koji su izborili za učešće na Kantonalno takmičenje.

Tuzlarije


Članovi svih komisija su blagovremeno obaviješteni o svojim imenovanjima; predstavnici PPZ-a Tuzla su donijeli zapečaćene koverte sa testovima, a testatori su dobili testove neposredno pred početak testiranja. 
Učesnici takmičenja su svečano dočekani i pozdravljeni od strane direktorice i predstavnika PPZ-a.

Tuzlarije


Takmičenje je počelo u 10:15, testiranje učenika je trajalo do 12:15, nakon čega su Komisije pristupile ocjenjivanju radova. Zahvaljujemo se donatorima koji su obezbijedili hranu i sokove za takmičare i nastavnike: LD- sekcije „Solina“ „Dokanj“ i „Tušanj“; mesnica Bašić i Boni sokovi.
Dok su Komisije za ocjenjivanje radova pregledali testove, učenici i nastavnici su mogli da se okrijepe u holu škole.

Tuzlarije


Nakon što su Komisije pregledale radove učenika koji su uložili žalbe, svi podaci su uneseni i napravljena je rang lista, a najuspješnijim učenicima su diplome dodijelili stručni savjetnik za obrazovanje, Denis Suljendić, i direktorica OŠ „Solina“, Mara Ostojić.

Tuzlarije


Tuzlarije


Najuspješniji takmičari po razredima bili su: 

VIII RAZRED 

Tuzlarije


Najuspješnijim takmičarima i njihovim nastavnicima upućujemo iskrene čestitke, te želimo puno sreće na Federalnom takmičenju. Novinarska sekcija OŠ "Solina” 

Priredio(la):