TUZLANSKI DOSJE

25.04.2016.
Održano mektebsko takmičenje Muftijstva tuzlanskog
Mektebsko takmičenje Muftijstva tuzlanskog, održano je u nedjelju u Behram-begovoj medresi u Tuzli. Na takmičenju su učestvovala 64 takmičara, koje su pratili i pripremali 51 imam, muallim i muallima iz svih 23 medžlisa s područja Muftijstva tuzlanskog.

Takmičenje je obavljeno u tri kategorije: test općeg znanja (ilmihal), kiraet - mlađi uzrast i kiraet - stariji uzrast.

Tuzlarije


Najbolje rezultate u testu općeg znanja postigla je Amra Mujčinović iz džemata Ćehaje, MIZ Srebrenik. Drugoplasirana je bila Alma Ramić, džemat Kraljevići, MIZ Zvornik, dok je treće mjesto osvojla Anesa Mujkić, džemat Prokosovići, MIZ Puračić.

Među učesnicima do 12 godina starosti (mlađi uzrast) iz kiraeta (učenja Kur´ana) najbolje znanje je pokazala Lejla Baturić, iz džemata Jelovče Selo, MIZ Gradačac. Drugo mjesto je Ahmed Avdibašić, džemat Slavinovići, MIZ Tuzla. Trećeplasirani je Malik Okanović, džemat Bijeljina, MIZ Bijeljina.

Tuzlarije


Takmičari od 12 do 15 godina koji su se natjecali u učenju Kur´ana ostvarili su sljedeće rezultate: prvo mjesto je zauzeo Zejd Špijodić, džemat Reuf-begove džamije, MIZ Gradačac; drugo mjesto je pripalo Revdi Hodžić iz džemata Vukovije Gornje, MIZ Kalesija a treće mjesto je zauzela Selsebil Hasanbašić iz džemata Ševar-Kiseljak, MIZ Tuzla.

U ukupnom zbiru bodova najviše ih je osvojila ekipa Medžlisa Islamske zajednice Gradačac (163, 66 bodova), zauzevši prvo mjesto. Drugo mjesto u ukupnom plasmanu sa osvojenih 162, 17 bodova zauzela je ekipa Medžlisa Tuzla, dok su sveukupno trećeplasirani bili takmičari Medžlisa Kalesija, koji su osvojili 161, 17 bodova.

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije

Tuzlarije


Na završnoj ceremoniji zatvaranja takmičenja u prisustvu muderrisa Medrese i glavnih imama medžlisa, Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, čestitako je i uručio najboljima diplome i nagrade. Posebne čestitke muftija Fazlović je uputio pobjednicima u svim kategorijama i njihovim muallimima, koji će na završnom takmičenju Rijaseta Islamske zajednice u BiH predstavljati Muftijstvo tuzlansko.

S.P.

Priredio(la):