TUZLANSKI DOSJE

25.04.2016.
Od direktora ni traga ni glasa
Radnici Tuzla kvarca iskopali sebi grobna mjesta
Ogorčeni odnosom vlasti, radnici preduzeća za eksploataciju i preradu kvarnocg pijeska "Tuzla kvarc" iskopali su grobna mjesta poručujući da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Kako smo ranije pisali, od 11. aprila štrajkuju glađu, a sada su odlučili da se zatvore u jednu prostopriju i da tu ostanu do smrti. Osim što su ogorčeni odnosnom Vlade TK, zamjere i borcima koji ih ne obilaze i ne daju podršku jer je među štrajkačima i veliki broj onih koji su u ratu stali u odbranu domovine.

Povodom štrajka radnika "Tuzla kvarc" Vlada TK izdala je više saopštenja za javnost u kojem se između ostalog navodi: "Kada Tuzlakvarc, deblokira svoje bankovne račune i izmiri svoja prethodna dugovanja ili potpiše reprograme tih dugovanja, Vlada Tuzlanskog kantona će mu dodijeliti koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska" također je rečeno da im je žao što radnici ispaštaju i snose posljedice neodgovornog ponašanja vlasnika i direktora ove privatne kompanije, koja je po više osnova državi dužna oko 420.000 KM kao i više od 100.000 KM obračunatih a neuplaćenih koncesionih naknada iz perioda 2007-2010. godina.

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona također, vezano za ovaj slučaj, izdalo saopštenje koje možete pročitati u nastavku.

Jedini ko se nikako nije oglasio je direkotr Tuzla Kvarca

Priredio(la):