TUZLANSKI DOSJE

25.04.2016.
Od direktora ni traga ni glasa
Radnici ˝Tuzla kvarca˝ iskopali sebi grobna mjesta
Tuzlarije


Ogorčeni odnosom vlasti, radnici preduzeća za eksploataciju i preradu kvarcnog pijeska "Tuzla kvarc" iskopali su za sebe grobna mjesta poručujući da ne odustaju od svojih zahtjeva.

Tuzlarije


Kako smo ranije pisali, od 11. aprila štrajkuju glađu, a sada su odlučili da se zatvore u jednu prostopriju i da tu ostanu, kako kažu, do smrti.

Tuzlarije


Osim što su ogorčeni odnosnom Vlade TK, zamjere i borcima koji ih ne obilaze i ne daju podršku jer je među štrajkačima i veliki broj onih koji su u ratu stali u odbranu domovine.

Tuzlarije


Povodom štrajka radnika "Tuzla kvarca" Vlada TK izdala je više saopštenja za javnost u kojem se između ostalog navodi: "Kada Tuzla kvarc deblokira svoje bankovne račune i izmiri svoja prethodna dugovanja ili potpiše reprograme tih dugovanja, Vlada Tuzlanskog kantona će mu dodijeliti koncesiju za eksploataciju kvarcnog pijeska".

Tuzlarije


Također je iz Vlade saopšteno da im je žao što radnici ispaštaju i snose posljedice neodgovornog ponašanja vlasnika i direktora ove privatne kompanije, koja je po više osnova državi dužna oko 420.000 KM kao i više od 100.000 KM obračunatih a neuplaćenih koncesionih naknada iz perioda 2007-2010. godina.

Tuzlarije


Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je također vezano za ovaj slučaj izdalo saopštenje koje možete pročitati u nastavku.

Tuzlarije


Jedini ko se nikako nije oglasio je direktor Tuzla Kvarca.

S.M.

Vezani tekst:

Činjenice i informacije o predmetima vezanim za firmu ˝Tuzla kvarc˝

Priredio(la):