TUZLANSKI DOSJE

25.04.2016.
Musemić: U 15 dana očekuje nas pet teških utakmica
U Slobodi nisu oduševljeni što se prva utakmica finala Kupa BiH igra na Tušnju, a revanš u Bijeljini. Ovo je treće Slobodino finale od 2008. godine i svaki put je prvu utakmicu igrala na svom stadionu. Dva prethodna finala, protiv Zrinjskog i Slavije, Tuzlaci su u revanšu izgubili i to nakon izvođenja jedanaesterca.

Tuzlarije


- Ne razmišljam o tradiciji i opet kažem da se nikad ne zna zašto je nešto dobro, pa i to što ćemo drugu utakmicu igrati u Bijeljini. Radnik i mi nećemo biti u ravnopravnom položaju. Oni su u prvenstvu izgubili sve šanse u borbi za Europu, ostao im je Kup. Imat će vremena da se pripreme, dok mi u razmaku od 15 dana igramo pet važnih i teških utakmica. Bilo bi pošteno da prije finala imamo barem dva dana više za odmor, kaže za Fenu Husref Musemić, trener Slobode.

Svjestan je da je riječ o kalendaru natjecanja NSBiH, ali postavlja pitanje je li termin utvrđen zakonom ili ustavom, pa da se ne može promijeniti.

- Zašto se, naprimjer, finale ne bi igralo 20. svibnja, jer se prvenstvo svejedno završava 14. ili 15. svibnja. Mi igramo zadnju, tešku utakmicu prvenstva protiv Zrinjskog, a nakon toga slijedi uzvratni susret finala Kupa i nećemo za odmor imati ni cijela dva dana. Naša i pozicija Radnika na obje utakmice finala neće biti ista. Oni će moći odmarati igrače kako im volja, mi nećemo - objašnjava Musemić, uz napomenu da "ne kuka unaprijed", nego želi da se vodi računa o zaštiti igrača, barem onih u ekipama koje nastupaju na dva kolosijeka.

No, unatoč svemu, trener Slobode vjeruje u pozitivan ishod u Kupu BiH.

- I protiv Sarajeva smo prvu igrali na Tušnju, pa smo prošli dalje. Radnik je do finala imao samo jednog premijerligaša, a mi tri, sve teži od težega. Što se tiče prvenstva, koje je ušlo u potpuno neizvjesnu fazu borbe za naslov prvaka, kaže da sve ostaje isto.

- Vjerujemo da možemo dostići Zrinjski i u zadnjem kolu odlučivati o prvaku. To bi možda bilo najpoštenije. No, sada se u borbu uključio i Željezničar, tako da je sve potpuno otvoreno – zaključio je Husref Musemić.

Priredio(la): Agencija Fena