TUZLANSKI DOSJE

25.04.2016.
Veterani FK Sloboda u posjeti dubrovačkom GOŠK-u:
Opet je album pun lijepih uspomena
Ovog vikenda su dubrovačke nogometne veterane iz HNK GOŠK Jug Veteran ´79 uzvratno posjetili stari sportski prijatelji, veterani FK Sloboda iz Tuzle.

Nastavak je to dugogodišnje i plodne suradnje dva veteranska nogometna kluba.

Tuzlarije


Dubrovčani su u Tuzli bili u studenom prošle godine i putovali u petak te cijelim putem uživali u lijepom vremenu, a na dan utakmice je bilo kišno, a kiša se popodne pretvorila u snijeg, a ovdje su, u petak, na dan dolaska u hotel Splendid, Tuzlaci učinili i prvu banju, da bi u subotnje rano jutro bilo suho, kiša prije podne počela, pa padala tijekom cijele utakmice, povremeno čak i vrlo jako, no to iskusnim i provjerenim igračima obje momčadi nije niti malo smetalo da muški odigraju i na koncu rezultatom 2:2 i "podjelom bodova" budu zadovoljni i gosti, i domaćini.

Tuzlarije


Iako u ovakvim druženjima i susretima rezultat i nije bitan, i nema dalekosežne posljedice za plasman na ljestvici, valja zabilježiti da su golove za Tuzlake dali Nermin Hasić i Mirza Čejvanović, a oba dubrovačka Renato Mihaljević.

Puno važnije od rezultata utakmice je uspostavljeno prijateljstvo i suradnja, a posebno raduje što se druženjima i gostovanjima obje momčadi pridružuje sve više mlađih igrača, što ujedno znači da se tradicija neće prekidati i da joj ne prijeti smjena generacija.

Ne bi to bila prava priča bez dobrog i ukusnog jela i pića, pa se tako i jedni i drugi trude, kad su domaćini, da svojim dragim, ne samo sportskim, prijateljima, sve najbolje iz svog kraja i zavičaja ponude!

Dubrovački veterani će opet u Tuzlu na jesen, a s puta će sigurno i tom zgodom album pun lijepih uspomena biti donesen...

Tekst: Željko Tutnjević

Priredio(la): Dubrovački vijesnik