TUZLANSKI DOSJE

27.04.2016.
Obilježena godišnjica od osnivanja ˝Manevarca˝ i dan MZ ˝Stari Grad˝
Prigodnim programom danas je u Tuzli obilježena 24. godišnjica od osnivanja Druge manevarske čete policije koja je nastala 1992. godine. i dan Mjesne zajednice „Stari Grad“.Članovi porodica poginulih šehida i boraca ove čete, njihovi saborci, predstavnici boračkih organizacija i udruženja, zatim predstavnici Grada Tuzla, Tuzlanskog kantona, drugih političkih partija, članovi Savjeta MZ „Stari Grad „ i brojni građani položili su cvijeće na spomen obilježje ispred DTV „Partizan“, mjestu gdje je i oformljena II Manevarska jedinica Stanice javne bezbjednosti Tuzla.

Tuzlarije


Izvršeno je svečano postrojavanje dijela nekadašnjih pripadnika ove jedinice, a prisutnima se obratio i Edin Altumbabić iz Udruženja "Manevarac 1992-1995" koji je govorio o značaju ove jedinice za odbranu Tuzle i Bosne i Hercegovine. Druga manevarska četa policije pružila je organizovani otpor velikosprskom agresoru, a sačinjavali su je pripadnici policije aktivnog i rezervnog sastava, kao i dobrovoljci. Na svom ratnom putu ova jedinica je izgubila osam boraca. Od samog formiranja Druge manevarske čete policije uz nju su bili svi građani Tuzle, a posebno sa područja MZ „Stari Grad“ koji su je pomagali na razne načine te su pružili maksimalnu podršku porodicama poginulih.

Svečanost povodom ovog značajnog datuma, svojim nastupom su uveličali i učenici Osnovne škole „Centar“. Također, u prostorijama mjesne zajednice u toku dana je organizovan prijem za porodice šehida i poginulih boraca sa ovog područja.

Hor Osnovne škole "Centar"Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):