TUZLANSKI DOSJE

28.04.2016.
˝Tres´o se Zlatibor, rodio se Pjetlić˝
Tuzlarije


Veliki međunarodni nogometni turnir, Chin Chin Cup 2016. održan je proteklog vikenda na Zlatiboru, u Srbiji. Na ovom prestižnom turniru učestvovalo je više od 150 ekipa podijeljenih u starosne kategorije 2003. - 2008. godište. Učestvovale su ekipe iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Rumunije, Mađarske i Francuske.

Bosnu i Hercegovinu i Grad Tuzlu sa "obrazom" je predstavljao Sport klub Pjetlić iz Tuzle. Dječaci ovog kluba učestvovali su u dvije kategorije 2006/07 godište (U10) i 2008/mlađi godište (U8). Treba istaknuti, da je SK Pjetlić, mali klub koji je u posljednjih par godina ostvario velike rezultate. Sa druge strane, u ovom malom klubu igraju dječaci koji se bore kao lavovi. Pregršt nagrada, veliki trofejni pehari, nagovještavali su da prvo mjesto neće biti lak plijen.

Uvjeti za igru, tereni, oprema, vremenske prilike i neprilike, obećavali su ništa drugo nego do cjelodnevni all inclusiv aranžman, koji su nam i ovaj put priredili dječaci Sport kluba Pjetlić.

U starosnoj kategoriji U 10, dječaci rođeni 2006. godine, učestvovalo je 28 ekipa. Sport klub Pjetlić, bio je u grupi GRUPI F u kojoj su pored SK Pjetlić učestvovale ekipe Akademija Finale Kruševac, FK Meteor Bijelo Polje, OFK Glasinac 2011. Maksimalan učinak sa tri pobjede, osigurao je prolazak u 1/8 finala. Kao najbolji strijelac grupne faze turnira, iz SK Pjetlić izdvaja se Dizdarević Eldar sa dva pogotka, dok su golove za SK Pjetlić postigli još Mitrović David i Avdić Rijad.

U 1/8 finala SK Pjetlić je slavio sa rezultatom 3:1, nad ŠF Breznica. Posebno se istakao Mitrović David, koji je sa dva fenomenalna zgoditka doveo navijače u fazu erupcije i oduševljenja. Treći pogodak je djelo Dizdarević Eldara, na asistenciju Čorić Amel, nakon brzinskog prodora po desnoj strani.

U Ľ finalu, dječaci SK Pjetlić odmjerili su snage sa ekipom Napredak Kruševac. Dug put i veliki broj utakmica, uzeli su svoj danak, tako da je ekipa SK Pjetlić zaustavljena na putu ka finalu.
Obzirom da su u generaciji U 10 igrala i četiri dječaka iz mlađe generacije, plasman među 8 najboljih je i više nego veliki uspjeh, ako se uzme u obzir da je na turniru učestvovalo 28 ekipa u pomenutoj starosnoj dobi.

Dječaci koji su branili boje SK Pjetlić, Grada Tuzle i Bosne i Hercegovine, u generaciji U 10 su: Smajić Muhamed, Mitrović David, Avdić Rijad, Zendeli Emil, Švraka Tarik, Dizdarević Eldar, Cibrić Danis, Čorić Amel, Omerčević Amar, Duraković Tarik.

Tuzlarije


U starosnoj kategoriji U 8, dječaci rođeni 2008. godine i mlađi učestvovalo je 18 ekipa. Sport klub Pjetlić, bio je u grupi sa ND Novi Pazar, FK Loznica i FK Meteor Bijelo Polje. Maksimalan učinak sa tri pobjede, osigurao je prolazak u 1/8 finala. U grupnoj fazi, sa tri pogotka istakao se Faris Mujić, koji je postigao i pobjedonosni pogodak protiv FK Loznica, dok je Kenan Vrabac postigao dva gola.

Tuzlarije


Da će ovo biti "vrabčev" dan, neki su znali, drugi nisu. Nisu ni mogli sanjati, kakav potop im se spremao, jer u stilu stare dizel lokomotive, posle grupne faze "vrabče" se upalio. Četiri gola Vrabac Kenan je utrpao Akademiji Ilijev (jednoj od najjačih iz Beograda), za konačan rezultat 4:3 i prolazak u polufinale. U polufinalu "vrabče" se ne zaustavlja. Sa tri gola Vrabac Kenana, i po jedan Amara Mušanovića i Amara Omerčevića, pregažena je Crvena Zvezda, sa rezultatom 5:1.

Tuzlarije


Finale, SK Pjetlić - FK Napredak Kruševac. Rezultat 1:2. Strelac ponovo Kenan Vrabac. Ako se uzme u obzir da su u generaciji U 8 (dječaci rođeni 2008. godine i mlađi), samo dva igrača 2008. godište, a ostalih 9, su 2009. i 2010. godište, uspjeh je nevjerovatan. Drugo mjesto "zlatom sjaji".
Sa druge strane, svih 12 igrača FK Napredak Kruševac su 2008. godište.

Tuzlarije


Na kraju turnira Kenan Vrabac je proglašen za najboljeg strijelca. Ruku na srce, organizator ne bi pogriješio da je i pehar za najboljeg igrača dodijelio našem "vrabčetu".

Tuzlarije


Dječaci koji su branili boje SK Pjetlić, Grada Tuzle i Bosne i Hercegovine, u generaciji U 8 su: Mujezinović Danis, Pavić Ivano, Mušanović Amar, Omerčević Amar, Mujić Faris, Naimkadić Faris, Zerina Vrabac, Žigić Emin, Vedad Hadžimujić, Brković Rijad i Vrabac Kenan.

Tuzlarije

Sve ovo gore navedeno, ne bi bilo, da nije našeg trenera, prekaljenog stručnjaka za dječji nogomet, vrsnog psihologa i strašnog motivatora, Jasminka Brčinovića. Hvala treneru.

Takođe SK Pjetlić se zahvaljuje i svojim sponzorima, koji su podržali odlazak na ovaj turnir, i to AMD Sconto Brčko, BH Telecom i AS Mobitel. Ugodnu i nezaboravnu vožnju priredio nam je Trans Turist Tuzla.

Hvala Vam!

Pjetlići

Priredio(la):