TUZLANSKI DOSJE

28.04.2016.
Prvi solistički koncert:
Arina Behlilović osvojila simpatije publike
U Međunarodnoj galeriji portreta večeras je održan prvi solistički koncert mlade violonistice Arine Behlilović, učenice petog razreda Osnovne muzičke škole u Tuzli u klasi profesorice Nerme Šehić.Arina Behlilović je izvela zanimljiv i stilski raznolik program, na kojem su se našla djela svjetskih majstora klasične muzike i to: Vivaldija, Šuberta, Krajslera, Mazasa, Hubaija i drugih umjetnika. Korepetitorke na koncertu bile su profesorica Alma Hodžić i klaviristkinja Sarah Skopljak. Kao gosti na koncertu su nastupili Emil Hadžiefendić, Sarah Skopljak i Amina Begović.

Tuzlarije


- Koncert sam pripremala intenzivno posljednjih godinu dana. Zahvaljujući svakodnevnom radu sa mojom profesoricom, odsvirala sam djela u kojima mi uživamo dok sviramo, pa se nadam da je i publika zadovoljna. Ovim putem se zahvaljujem svojoj rodbini iz Švedske, odnosno kafeu "Latte" koji su bili sponzori mog prvog koncerta - kazala je Behlilović za Tuzlarije.

Arina Behlilović je rođena 29.7.2003.godine u Tuzli. Violinu je počela učiti u osmoj godini u klasi profesorice Ivane Arnold. Sticajem okolnosti, nastavlja učiti u klasi profesorice Amile Jankoski, a u zadnje dvije godine kod profesorice Nermane Šehić.

Tuzlarije


Za vrijeme školovanja ostvarila je preko 30 uspješnih nastupa i osvojila značajne nagrade na takmičenjima:

- II nagrada, internacionalno takmičenje Mladi virtuoz Beograd, maj 2013.
- I nagrada-laureat, XVII otvoreno federalno takmičenje u Sarajevu, april 2014.
- II nagrada, na 4. Međunarodnom takmičenju u Bečeju, maj 2015.
- I nagrada, Sremska Mitrovica, maj 2015.
- I nagrada, međunarodno takmičenje u Aranđelovcu, mart 2016.
- I nagrada, “Primavera” Bijeljina, mart 2016.

Publika, koja je salu Međunarodne galerije ispunila do posljednjeg mjesta, nije krila oduševljenje zbog izvrsnog koncerta, a sve izvedbe mlade violonistice je nagradila dugotrajnim aplauzom. Arina je i više nego opravdala očekivanja publike na svom prvom solističkom koncertu.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):