TUZLANSKI DOSJE

29.04.2016.
Vlada TK: Ohrabrenje za rješavanje problema radnika Tuzla kvarca


Na današnjem sastanku sa vlasnikom kompanije Tehnograd company Hamzom Šarićem, premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić izrazio je riječi ohrabrenja za realizaciju jučer postignutog dogovora i trasiranje mogućeg puta za pomoć radnicima Tuzla kvarca.

Tuzlarije


Kako je na sastanku istaknuto, jučerašnji sastanak samo je završnica već ranije započetih razgovora između premijera Gutića i gospodina Šarića.

„Još prije nekoliko dana sam gospodina Šarića, vlasnika kompanije koja je lider u građevinarstvu u Tuzlanskom kantonu zamolio da sagleda mogućnosti i eventualno se uključi u iznalaženje rješenja za problematiku u Tuzla kvarcu. Drago mi je da je kompanija Tehnograd company ovim gestom pokazala dobru volju i društvenu odgovornost, te očekujem da u narednim danima, dugoročno riješimo ovu problematiku“, rekao je premijer Gutić i dodao da će Vlada i dalje, u okvirima zakonskih rješenja i mogućnosti, nastojati da ubrza sve procedure za prijenos koncesije, kako bi se stekli uslovi za eksploataciju kvarcnog pijeska.

Gospodin Šarić je pohvalio spremnost i angažman premijera Gutića na rješavanju ove situacije.

„Osim svih dosadašnjih aktivnosti koje smo provodili, raduje me i spremnost premijera Gutića da organizuje i prekovremeni rad Vlade Tuzlanskog kantona, i pratećih službi, te da ukoliko bude trebalo organizira i svakodnevne sjednice Vlade Tuzlanskog kantona, a kako bi se došlo do dugoročnog rješenja“ rekao je na kraju sastanka Šarić.

Priredio(la): Odjeljenje za informisanje Vlade TK