TUZLANSKI DOSJE

30.04.2016.
Za ljubitelje elektronske muzike
Zabava Deep Horizons i humanitarni workshop party
Proteklih dana, u Tuzli su boravili poznati producenti i Dj-i elektronske muzike, Addam Collins (SAD) i Eddie Richards (UK), koji su nastupili u klubu Palma.
Tuzlarije


U saradnji sa velikim brojem domaćih, tačnije organizacija, producenata i dj-a elektronske muzike sa područja TK, u četvrtak, 28.04.2016. godine, u Caffe galeriji Bunt, u Tuzli, održan je tzv. "workshop" sa Addam Collinsom.

Riječ o događaju koji nije konvencionalnog tipa, tokom kojeg su učesnici razgovarali o različitim temama iz oblasti elektronske muzike, tačnije o produkciji, poslovnoj komunikaciji među potencijalnim saradnicima, saradnji sa medijima, o trendovima u organizaciji događaja i potrebama publike.

Adam Collins, je muzički producent i DJ elektronske muzike iz New Yorka, i bavi se produkcijom i dj-ingom muzike više od 20 godina. Njegovo ime je sinonim za pravi underground tech-house pokret od osnivanja tog žanra. Sa partnerom Marky Star osnovao je grupu Omni A.M. u Čikagu i kao izvršni producent on se fokusira na razvoj umjetnika za njegovu etiketu, Euphoria Records. Kao DJ nastupa sa House On Mute crew i drži rezidenciju Le Bain at The Standard, High Line NYC, National Underground and Beef Cuts u New Yorku.
Collins je također strastveni producent i izdaje za Subtrak, Midnight Social, Innerflight and Low Money Music Love.

Tuzlarije


Cilj ovog okupljanja je bila razmjena iskustava, koja su edukativnog karaktera za sve učesnike. Tokom sinoćnjeg "workshop-a", u Caffe Galeriji Bunt w/ Adam Collins, održan je i humanitarny party, za djevojčicu iz naselja Kužići, kojoj su prijeko potrebni novci za normalan život. Tuzlaci i zaljubljenici elektronske muzike, su, na svoj skroman način dali doprinos prikupljanju sredstava koja će njoj puno značiti. Hvala svima koji su prisustvovali i donirali za NJENO BOLJE SUTRA! Posebno hvala djevojkama koje su dobrovoljno radile na organizaciji akcije, pripremi kolačića i prodajnih materijala, Steli, Amri i Nejri.
Zahvaljujemo se Nedimu Begiću za pomoć u realizaciji radionice, Daliboru Brkiću, za ustupljen prostor i Vanji "Incept" Čamdžiću za odličnu muziku, kao i DJ BLACK ACID, organizaciji Fobia Tuzla, Dini Jamaku, Vanji Stevanoviću - DJ Vanyano, Goranu Emkiću, Djole Weand, Emiru Aljukiću, Adnanu Jakuboviću, DJ Miss Mayri, DJ Fachi, Goranu Karkinu, organizacijama CLUBS and PARTiES Bosnia and Herzegovina, Mipii Rec-Events, Different Style te Caffe Galeriji Bunt.

Tuzlarije


Nakon radionice, druženje je nastavljeno uz odabrane DJ setove učesnika.

Priredio(la):