TUZLANSKI DOSJE

01.05.2016.
Klinika za pedijatriju:
Šarena jaja i slatkiši obradovali mališane
Radost praznika još je ljepša ako se podijeli sa drugima, posebno sa djecom. Usrećiti nepoznatog, udijeliti lijepu riječ bolesnom djetetu, podijeliti dobro i zlo i malim darom izmamiti osmijeh neprocjenjivo je blago koje možemo darovati uvijek i bez ograničenja.

Tuzlarije


Zbog različitih vrsta oboljena, više od 40 mališana smješteno je na Pedijatrijskoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli. Da bi im ovi dani bili malo drugačiji, ljepši i radosniji pobrinile su se članice novoosnovanog Udruženja građana porijeklom iz Makedonije i prijatelji „Zajedno“ Tuzla. Naime, u povodu Vaskrsa članice ovog udruženja danas su šarenim jajima i slatkišima obradovale sve mališane koji se trenutno nalaze u bolnici.

Uz pristanak osoblja klinike zabilježili smo dio atmosfere koja je danas vladala prilikom ove posjete.- Meni je srce puno, emocije su zaista pomiješane. S jedne strane mnogo sam bila tužna, a s druge strane sretni ste kada vidite osmijeh djece nakon primanja dara. Iskreno vjerujem da smo im barem malo uljepšali ovaj dan - kazala je za Tuzlarije Violeta Joveva, predsjednica pomenutog udruženja.

Našim mališanima svaki znak pažnje znači jako puno, kazala je prof. dr. Alma Toromanović, koja je bila u ulozi domaćina.

- Bez obzira što su uz većinu djece koja su hospitalizirana na klinici njihovi roditelji, svaka posjeta mališanima zaista puno znači. Bilo da su u pitanju novogodišnji paketići, posjete za vrijeme vjerskih praznika naša djeca su neizmjerno sretna. Ovom prilikom zahvaljujem se Tuzlacima porijeklom iz Makedonije koji su nas danas posjetili - dodala je Toromanović.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Kako su nam kazale članice Udruženja građana porijeklom iz Makedonije i prijatelji „Zajedno“ Tuzla, ovakve aktivnosti u budućnosti biće praktikovane i za sve ostale vjerske praznike.

S.P.

Priredio(la):