TUZLANSKI DOSJE

02.05.2016.
Radnici GIKIL-a donirali preko 40 litara krvi

Uposlenici „Global Ispat koksne industrije“ d.o.o. Lukavac još jednom su pokazali svoju neumoljivu humanost i visoku svijest o potrebi i vrijednostima dobrovoljnog davanja krvi.

Tuzlarije


Drugoj ovogodišnjoj i već tradicionalnoj akciji darivanja krvi održanoj u četvrtak, 28. aprila u GIKIL-ovim posebno opremljenim prostorijma za ovu namjenu, odazvalo se 99 radnika. Rekordan odziv rezultirao je doniranjem više od 40 litara krvi, od čega najviše 0+/- krvne grupe.

Tuzlarije


Imajući na umu da krv nije moguće proizvesti na umjetan način, te da je jedini izvor tog lijeka čovjek – davalac krvi, u kompaniji GIKIL se četiri puta godišnje organizuje akcija dobrovoljnog davanja krvi, u saradnji s Crvenim krstom Lukavac i UKC-om Tuzla (Dom zdravlja Lukavac).

Tuzlarije


Vrijedi istaknuti da je ovom akcijom šest radnika GIKIL-a obilježilo jubilarno 50. darivanje krvi, zbog čega će im biti uručene zahvalnice i prigodne nagrade.

Kao i svaki put do sada Uprava „Global Ispat koksne industrije“ d.o.o. Lukavac je osigurala vrijedne paketiće za sve dobrovoljne davaoce krvi, uz pogodnost uzimanja dva slobodna dana.

Tuzlarije


Priredio(la):