TUZLANSKI DOSJE

05.05.2016.
Preduzeće ˝Centralno grijanje˝
Danas počinje remont sistema daljinskog grijanja
TuzlarijePreduzeće "Centralno grijanje" d.d. Tuzla obavještava korisnike svojih usluga da danas počinje sa remontom sistema daljinskog grijanja Tuzla. Drugim riječima, grijanje koje smo bez prekida imali i nakon završetka zvanične sezone grijanja, danas je obustavljeno.

Kako se navodi u saopštenju, završena su ispitivanja na sistemu daljinskog grijanja Tuzla za potrebe izrade Studije dugoročnog snabdijevanja toplinskom energijom iz Termoelektrane "Tuzla" Tuzla koja će se raditi ove godine, a preduzeće "Centralno grijanje" d.d. Tuzla počinje sa remontom sistema kako bi sve bilo spremno za sezonu grijanja 2016/2017.

Trenutno se radi na rekonstrukciji dijela sistema daljinskog grijanja u obuhvatu ulica Dr Milana Jovanovića i Mirze Delibašića (vrelovodni ogranak za ulice Klosterska i Dr Milana Jovanovića) te u ulici Armije BiH (vrelovodni priključak za objekat Armije BiH 24).

"Centralno grijanje" d.d. Tuzla ovim putem poziva sve upravitelje objekata priključenih na sistem daljinskog grijanja Tuzla da dostave termine radova na instalaciji grijanja po pojedinim objektima kako bi se napravio plan dopunjavanja instalacije grijanja za vrijeme remonta.

Priredio(la):