TUZLANSKI DOSJE

06.05.2016.
Ministar MONKS-a Zlatan Muratović primio članove USD - a


Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta mr. sc. Zlatan Muratović primio je rukovodstvo Univerzitetskog sportskog društva Univerziteta u Tuzli. Predsjednik Univerzitetskog sportskog društva prof. dr. Zamir Mrkonjić, voditelj Centra za sport dr. sc. Tarik Huremović i sekretar centra za sport Alan Alagić, prof. sporta razgovarali su sa ministrom Zlatanom Muratovićem o aktivnostima koje sprovodi ta sportska organizacija.

Tuzlarije


Predstavnici Univerzitetskog sportskog društva naglasili su da je osnovni cilj promocija, razvijanje, unapređenje sportsko rekreativnih aktivnosti te da se studentima, zaposlenicima Univerziteta i građanstvu pruži bogat sportski sadržaj kroz vannastavne aktivnosti. Također, od strane istih istaknut je plan oživljavanja Kampusa Univerziteta u Tuzli kroz mnogobrojne sportske aktivnosti koje će se realizirati.

Ministar Muratović je izrazio zadovoljstvo što će pored obrazovnog segmenta i sportske aktivnosti postati sastavni dio Kampusa Univerziteta u Tuzli. Obećao je da će dati podršku realizaciji programa Univerzitetskkog sportskog društva, u skladu s nadležnostima Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta.


Priredio(la): Centar za sport