TUZLANSKI DOSJE

07.05.2016.
˝Mali bazar˝ u Tuzli opravdao očekivanja
U organizaciji Udruženja “Nova ženska inicijativa” iz Tuzle u subotu je na mostu s kipovima u središtu grada održan „Mali bazar“, nesvakidašnji sajam koji je okupio dvadesetak izlagača iz Tuzle i okolnih mjesta.

Tuzlarije


Članice Udruženja, ali i druge izlagačice, predstavile su svoje unikantne proizvode od pletiva, nakit, razne ukrase i predmete u “dekupaž” tehnici, proizvode od meda i bilja, ručne vezove, umjetnine i drugo.
Sajam na otvorenom, odnosno, na Tuzlacima omiljenom mostu s kipovima, bio je pun pogodak.- Osim što su izlagačice prodale dosta izloženih eksponata, prikupljena su i znatna sredstva u humanitarne svrhe. Bazar je bio mjesto susreta s mnogim dragim ljudima koje godinama nismo vidjeli, a živimo u istom gradu – izjavila je za Fenu Amela Hajvaz, članica UG „Nova ženska inicijativa“.

Prava je šteta što je iznadni pljusak prije vremena prekinuo održavanje „Malog bazara“. Jaka kiša onemogućila je mnoge Tuzlake da posjete sajam, druže se, ali i kupe po niskim cijenama lijepe i korisne predmete.

Priredio(la): Agencija Fena