TUZLANSKI DOSJE

08.05.2016.
Nakon incidenta u Travniku
Mahir Mešalić (DF) traži ispitivanje slučaja premlaćivanja navijača Slobode
Zastupnik Mahir Mešalić (DF) danas je putem Predstavničkog doma Parlamenta FBiH te kao član Komisije za sigurnost, zatražio uvrštavanje posebne tačke Dnevnog reda u vezi brutalnog premlaćivanja simpatizera FK Sloboda Tuzla u Travniku 04.05.2016. Traži rasvjetljavanje ovog incidenta do kraja, sa ciljem sankcionisanja nadležnih ukoliko se utvrdi da je upotrebljena prekomjerna sila.

Tuzlarije
Između ostalog Mešalić navodi:
Kao član Komisije za sigurnost Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH a na osnovu člana 61. Poslovnika Predstavničkog doma, hitno zahtjevam uvrštavanje posebne tačke dnevnog reda na prvoj narednoj sjednici Komisije, u vezi brutalnog premlaćivanja simpatizera i navijača FK Sloboda od strane pripadnika jedinice Specijalne policije MUP-a SBK u Travniku, dana 4.05.2016 godine. Tražim hitnu informaciju od svih agencija za sprovođenje zakona u FBiH da nama kao Komisiji, predoče detaljan izvještaj.

Podsjećam, ovo nije prvi slučaj bahatog i brutalnog premlaćivanja građana od strane pojedinaca unutar MUP-a SBK, jer su se na iste žalili pojedinini Zastupnici Parlamenta FBiH a koji dolaze sa područja SBK. Ukoliko se ovi navodi pokažu tačnim, tražim odgovornost svih nadležnih kao i učesnika u incidentu.


Vezani tekst: Saopštenje ˝Fukara˝ o dešavanjima nakon utakmice u Travniku

Priredio(la):