TUZLANSKI DOSJE

08.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Neki dan sam gledala film koji je snimljen prema istinitom događaju. Riječ je o Paulu Pottsu, čovjeku koji je pobijedio u prvoj sezoni showa Britain´s Got Talent. Sjećam ga se i kada je izašao tek na audiciju jer se taj snimak, u kojem se vidi moć njegovog tenora i oduševljenje publike, dosta vrtio po NET-u.

Tuzlarije


Film govori o njegovom životu. Da nije prema istinitom događaju rekla bih da režiser više pretjera zbog svega što mu se u životu dešavalo. Koliko poteškoća, problema sa zdravljem, okolinom, ali na kraju je došao i uspjeh. Dobro je da sam znala da će na kraju uspjeti pa mi je bilo lakše kada sam gledala koliko tuge može biti u nečijem životu. Iako simljen sa dozom patetike, film ipak poručuje da kad nešto nosimo u srcu od toga ne treba odustajati. Ne treba se miriti ako nam već nešto ne da mira.

Tuzlarije


Prekrasan je dan, još je sunčano ali sve su prilike da će biti kiše. Kod nas se posebno ne spominje ali danas se obilježava Dan majki. Nama je više 8. Mart dan za majke mada eto majke imaju svoj dan.

Tuzlarije


Iako je lijepo vrijeme, mnoge, ne samo majke nego žene zato što su žene, danas će dan provesti u rintanju po kući. To se sprema, kuha, pere, pegla, često i drugima smeta i sve to kao da se mora, kao da od toga sve zavisi. Kao da je mjerilo vrijednosti žene taj njen rad u kući.

Tuzlarije


Jednom mi je svekrva rekla da sam se rano naučila pameti i to jer je vidjela da sam kao mlada supruga, poslije majka, znala sve ostaviti i ići negdje na izlet, igrati se sa djetetom, a posao neka čeka. Sve se to stigne i uradi, a vrijeme koje ne provedemo sa dragim ljudima zauvijek je izgubljeno.

Tuzlarije


Kada je opuštenost i odnos prema mnogo čemu u pitanju, nekad stariji mogu učiti od djece. Kada nemaju neke obaveze u vezi učenja, školarci i studenti će da spavaju, hodaju, izlaze, čitaju, gledaju TV, sjede za računarom, svojim pametnim telefonima, jednostavno opuštati se ili kako odgovore na pitanje šta radiš – ništa.

Tuzlarije


Pa tako drage žene, naučite nešto i od djece, igrajte se i ne radite ništa, ništa a puno za sebe. Mislim kad vam ovo kaže snaha kojoj svekrva skida kapu molim da se uvaži.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 11 beba, 4 djevojčice i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 172 intervencije

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 7 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 06.05.2016. godine krv su darovala 33 davaoca.

Priredio(la):