TUZLANSKI DOSJE

09.05.2016.
Kickboks:
KBV „Flek Tom-Cat“ Tuzla osvojio osam medalja na turniru „Balkan Open“
Jučer, 7. maja, u Tešnju je održan 8. Internacionalni kickboxing kup “BALKAN OPEN 2016”, koji spada među najkvalitetnije amaterske kickboxing turnire u regiji.

U konkurenciji od 455 takmičara iz 82 kluba i 12 država, takmičari iz KBV “Flek Tom-Cat” su nastupili sa devet takmičara i osvojili osam medalja.

Tuzlarije


Uspjeh ekipe KBV „Flek Tom-Cat“ Tuzla je veći tim što se radi o novoj generaciji takmičara, koja tek treba stasati u državne reprezentativce, te naslijediti uspješne generacije ovog kluba koji su osvajači medalja na velikim svjetskim i evropskim takmičenjima.

Jedini takmičar iz grupe iskusnijih boraca koji je nastupio na ovom turniru bio je Nikola Drobnjak, koji je proglašen i najboljim takmičarem „Balkan Open-a 2016“.

Rezultati takmičara KBV “Flek Tom-Cat”: Nikola Drobnjak -86kg low kick 1.mjesto, Amra Babajić -56kg low kick 2. Mjesto, Esad Kadrić -81 low kick junior 3 mjesto, Tarik Alibegović -75 low kick 3. mjesto, Almin Hodžić junior -60kg low kick 2. mjesto Amar Memišević - 69 kick light 2.mjesto, Elmir Avdić -75kg light contact 3. Mjesto, Tarik Bačić -47 kick light 3.mjesto, a kao član ekipe je nastupio i Abaz Kučević, koji nije uspio osvojiti medalju.


Priredio(la): Press team KBV “Flek Tom-Cat”