TUZLANSKI DOSJE

09.05.2016.
„SK Bambi Football 2016. Tuzla“:
Najboljim ekipama uručeni pehari i medalje
Dodjelom medalja i pehara, u nedjelju je na sportskom terenu SK Bambi završen 4. Međunarodni turnir „SK Bambi Football 2016. Tuzla“ za generacije 2006., 2007. i 2008. godište.

„Više od 600 dječaka iz 34 kluba uzelo je učešće u dva dana koliko je trajao turnir čiji je cilj bio da djeca pokažu svoj sportski talenat ali i da se druže“ – kazao je Enes Mešanović direktor SK „Bambi“ Tuzla.

U kategoriji 2006. godište, nagrade najboljima uručio je Husref Musemić, trener FK Sloboda.

Prvo mjesto, u kategoriji 2006. godište je FK „Sloga“ Sinim Han, drugo SK „Bambi“ Tuzla a treće FK Sloga Doboj. Za najboljeg golmana proglašen je Smajić Muhamed iz FK „Sloga“ Sinim Han, a najboji strijelac je Šešljak Ognjen iz FK Sloga Doboj. Najbolji igrač je Kovač Adis iz SK „Bambi“.

U kategoriji 2007. godište, nagrade je najuspješnijima uručio Mersed Kovačević, bivši igrač FK Sloboda.

Prvo mjesto u kategoriji 2007. godište je FK „Bratstvo“ Gračanica, drugo mjesto je „Sport team“ Banja Luka a treće FK „Atletiko“ Sarajevo. Za najboljeg golmana proglašen je Uroš Kurićanac iz „Sport team“ Banja Luka, najbolji strijelac je Ćorić Amel iz SK „Pjetlić“ Tuzla a najbolji igrač je Šako Zlatan iz FK „Bratstvo“ Gračanica.

Tuzlarije


Tuzlarije


U kategorija 2008. godište priznanja najboljima uručio je Zajko Zeba, najbolji igrač Premijer lige BiH i FK Sloboda.

Prvo mjesto u kategoriji 2007. godište je „Tempo Sport“ Zenica, drugo mjesto „Prijatelji“ Slavonski Brod a treće AF „Sava Milošević“ Bijeljina. Najbolji golman je Koščanović Ognjen iz AF „Sava Milošević“ Bijeljina, najbolji strijelac je Vrabac Kenan iz SK „Pjetlić“ Tuzla a za najboljeg igrača proglašen je Arman Menzilović iz „Tempo Sport“ Zenica.

Najboljim gomlanima nagrade je uručio Azir Muminović, golman ponikao iz SK „Bambi“ Tuzla koji trenutno brani za FK Sloboda i juniorsku reprezentaciju BiH.


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):