TUZLANSKI DOSJE

09.05.2016.
Saopštenje navijača Slobode: Zgroženi smo ponašanjem Husića
Udruženje građana Fukare Tuzla, objavilo je saopštenje povodom ispada predsjednika kluba Azmira Husića, šefa stručnog štaba Husrefa Musemića i ostatka njegovih pomoćnika, nakon utakmice sa FK Sarajevo.

Navijači Slobode zgroženi su ponašanjem čelnih ljudi tuzlanskog kluba, a saopštenje prenosimo u cijelosti:

Tuzlarije


"Povodom ispada Azmira Husića, Husrefa Musemića i ostatka stručnog štaba FK Sloboda poslije završetka utakmice sa FK Sarajevo, kao udruženje navijača i ludo zaljubljenih momaka koji već godinama prate klub na svim utakmicama, malobrojnim gradovima i raznim selendrama širom Bosne i Hercegovine, koji su prošli sve i svašta za ovaj klub, možemo reći da u životu nismo doživjeli nešto slično i da smo zgroženi sa sujetnim i egoističnim ponašanjem Azmira Husića koji je još javno(?) rekao da je naredio svojim uposlenima da iskažu najveće moguće nepoštovanje prema onima za koje igraju, prema momcima koji gaze kilometre da bi bodrili svoj klub! Ovakvo bahato i nezahvalno ponašanje boli više od bilo kojih batina koje smo dobili prateći našu Slobodu.

Sloboda je od svog postojanja bila klub svih nas građana Tuzle i ostat će dok ti građani – navijači hodaju ulicama grada. Svi smo mi prolazni i niko nije nezamjenjiv da se može tako igrati sa našim životima.

Ako ne razumijete, mnogim momcima iz ovog grada je Sloboda više od kluba, mnogo više od toga! Još nam nije jasno kome je i zašto u interesu ovakav potez kluba, četiri dana uoči prve utakmice finala kupa Bosne i Hercegovine? Pozivamo sve simpatizere i navijače Slobode, onima koji je iskreno nose u srcu da dođu i zagrme u srijedu najjače što mogu!", stoji na zvaničnoj stranici navijača Slobode.


Ostaje nam da vidimo kako će izgladiti odnose Azmir Husić i najvatreniji navijači. Podsjetimo, Sloboda je upravo zahvaljujući Husiću bila na korak do titule, igraju finale Kupa BiH i već sada su sigurni putnici u evropska takmičenja.

Vezani tekst:

Zeba: Neka se pojedinci vrate u mišje rupe

Priredio(la): FTV