TUZLANSKI DOSJE

10.05.2016.
Servisne informacije
...i malo tuzlarija
Nisam znala da je kod nas ona Marija Šerifović tako popularna. Vijesti o njoj se čitaju, kupuju se karte za koncert, a čim je koncert u Mejdanu, jasno je koliko je onih koje zanima. Znam da je bila predstavnica Srbije za pjesmu Eurosonga, ili je pobijedila, čini mi se da su bile neke slike na kojima se vidi da diže tri prsta, a s tim se negdje moj interes i završio. Kud je onako kao osoba max arogantna, valjda joj se može zvijezda žena. Kad im zafali za kakvu nekretninu eto ih na neke turneje da popune budžet. U principu i ne tiče me se puno šta ko sluša, više me zanima šta se u Tuzli prati.

U toku je sjednica Gradskog vijeća Tuzle, koje se odvija bez vijećnika stranaka opozicije kao i Tuzlanske alternative i Narodne stranke radom za boljitak koji su prije pozicija nego opozicija. Počele su predizborne igre i još će tu svašta da bude. Pošto se sjednica održana sa minimalnim kvorumom od 16 vijećnica niko ne smije izaći tako da ljudi i jedu u sali za sjednice. Pošto su bireci vijećnička hrana, čiji se miris dosta osjeti evo me kao u buregdžinici. Ali nema im se šta reči, moraju jesti, previše se sati radi. Kada je sve kako treba, pa imaju mogućmnost da izađu, dobro je da sve obave vani, ali ne bi mi smetalpo da se osom, vode u sali može piti i kafa ilio čaj. Jer kada je zagušljivo, pretoplo, previše govirnik kafa bi, posebno onima koji imaju niži pritisak, pomogla da se koncentrišu.
Tuzlarije

Na zadnjoj slici se vidi zgrada koja se ubrzano završava na mjestu nekadašnjeg kina Radnik. Sviđaju mi se ove vedrije bolkona, neka malo šarenila. Jučer je bio divan, sunčan dan, a danas opet kiša i pad temperatire, za sada niša od stabilnosti vremena. Stigle su jagode Ćelićanke. Kilogram je oko 4 KM a sunce i kiša će ubrzati rast pa će biti i sve jeftinije.Koliko sam se jučer najela, osjećala sam se kao vuk iz Crvenkapice kad su mi stavili kamenje u trbuh i zašili. Baš mislim koliko se često sad sa nostalgijom sjeća prelijepih bajki, priča, crtanih a kao sad ne valjaju, a sve je to stvar nostalgije za djetinjstvom jer ako ćemo pravo u starim je bilo toliko vještica, strašnih životinja, biljaka i svega što ništa nije drastično bolje u odnosu na neke današnje. Genetske predispozicije, životne traume i određene okolnosti veći su razlog za poremećaje ličnosti nego neke bajke.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 23 djevojčice i 10 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 237 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 6 krivičnih djela, zabilježeno je 7 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 10.05.2016. godine krv su darovala 59 davaoca.

Priredio(la):