TUZLANSKI DOSJE

10.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Nisam znala da je kod nas ona Marija Šerifović tako popularna. Vijesti o njoj se čitaju, kupuju se karte za koncert, a čim je koncert u Mejdanu jasno je koliko je onih koje ona zanima. Znam da je bila predstavnica Srbije za pjesmu Eurosonga i da je pobijedila. Čini mi se da su bile neke slike na kojima se vidi kako diže tri prsta i s tim se negdje moj interes za nju i završio.

Tuzlarije


Neke kolege koje su jučer pratile njenu press konferenciju kažu da nisu vidjeli arogantniju osobu, valjda joj se može, zvijezda žena. Kaže da je kupila i drugi stan u Americi pa će joj pare od tuzlanskog koncerta dobro doći za džeparac kad uskoro tamo ode. U principu i ne tiče me se puno šta ko sluša, više me zanima šta se u Tuzli prati.

Tuzlarije


Danas je održana sjednica Gradskog vijeća Tuzle bez vijećnika stranaka opozicije kao i Tuzlanske alternative i Narodne stranke radom za boljitak koji su prije pozicija nego opozicija. Počele su predizborne igre i još će tu svašta da bude. Pošto je sjednica održana sa minimalnim kvorumom od 16 vijećnika niko nije smio izaći iz sale pa su neki vjećnici i jeli u sali za sjednice. Pošto su bureci glavna vijećnička hrana, čiji se miris dosta osjeti, bilo je kao u buregdžinici. Nema im se šta reći, moraju jesti, previše se sati radi. Kada je sve kako treba, pa imaju mogućnost da izađu, dobro je da sve obave vani ali ne bi mi smetalo da se osim vode u sali može piti i kafa ili čaj. Kada je zagušljivo, pretoplo, previše govornika, kafa bi, posebno onima koji imaju niži pritisak, pomogla da se koncentrišu.

Tuzlarije


Na prvoj slici se vidi zgrada koju ubrzano završavaju na mjestu nekadašnjeg kina Radnik. Sviđaju mi se ove vedriji balkoni, neka malo šarenila.

Jučer je bio divan, sunčan dan, a danas opet kiša i pad temperature, za sada niša od stabilnosti vremena.

Tuzlarije


Stigle su jagode Čelićanke. Kilogram je oko 4 KM, a sunce i kiša će ubrzati rast pa će biti i jeftinije. Koliko sam se jučer najela, osjećala sam se kao vuk iz Crvenkapice kad su mu stavili kamenje u trbuh i zašili. Baš mislim koliko se neki često sa nostalgijom sjećaju prelijepih bajki, priča, crtanih, kao sad ne valjaju. Sve je to stvar nostalgije za djetinjstvom jer ako ćemo pravo u starim bajkama je bilo toliko vještica, čudovišta, strašnih životinja i zlih ljudi, ništa nije bilo drastično bolje u odnosu na neke današnje.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 2 djevojčice i 7 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 197 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljen su 4 krivična djela, zabilježena je 1 saobraćajna nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 10.05.2016. godine krv su darovala 59 davaoca.

Priredio(la):