TUZLANSKI DOSJE

10.05.2016.
Odlučeno na sjednici GO SDP BiH Tuzla
Jasmin Imamović kandidat za gradonačelnika Tuzle
TuzlarijeJasmin Imamović zvanično je kandidat Socijaldemokratske partije BiH za funkciju gradonačelnika Tuzle na predstojećim lokalnim izborima koji će biti održani u oktobru ove godine. Ovo je odlučeno u ponedjeljak na sjednici Gradskog odbora SDP-a u Tuzli.

Nosilac liste za Gradsko vijeće Tuzla je doktor na Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli Aleksandar Vujadinović. Također, u narednih nekoliko dana u javnosti će biti objelodanjena i imena kandidata za sastav Gradskog vijeća u Tuzli.

Imamović je u nedavnom razgovoru za Klix.ba kazao da SDP skupa sa drugim lijevim partijama predstavlja najveći faktor integracije u BiH.

Kako je tada kazao, koncept vlasti koji nudi SDP zapravo je najbolji za Tuzlu i budućnost njenih građana.

- Koncept čine tolerancija, talenat i tehnologija. Mislim da je garant tolerancije SDP. Sigurno je čuvar multikulturalnog bića BiH i najveći mogući čuvar multikulturalnog bića Tuzle. Bez ovoga sve propada. Mislim da je svakome jasno da je Tuzla doživjela preporod, istina, ranjen 2014. godine klizištima, poplavama i socijalnim nemirima, u prvih 15 godina 21. stoljeća, istakao je tada Imamović.

Prvi čovjek Tuzle tada je dodao da se najbolja razlika u gradu soli primijeti usporedbom 2011. i 2016. godine.

- Ja sam sada gradonačelnik, kandidat SDP-a na prošlim lokalnim izborima, a odabran sam od građana. Dobijao sam glasove od građana, ali i onih koji nisu glasali za SDP. Uz SDP su uvijek i one partije koje nemaju nacionalni predznak. Smatram da samo te partije koje nemaju nacionalni predznak, ali i SDP mogu garantovati dosadašnji način života i toleranciju bez koje nema ništa, nastavio je prilikom nedavnog razgovora za Klix.ba aktuelni gradonačelnik Tuzle.

Priredio(la): SDP/Klix.ba