TUZLANSKI DOSJE

12.05.2016.
Završnica rukometnog Kupa BiH u Tuzl i Vogošći
Završni turniri Kupa BiH za rukometaše i rukometašice bit će održani u Vogošći, odnosno u Tuzli, doznaje Fena.

Na Final four rukometašica, koji je najavljen za 21. i 22. svibanj, plasirale su se ekipe Jedinstva, Izviđača, Bihaća i Gruda Autoherca, dok su u konkurenciji rukometaša (od 27. do 29. svibnja) polufinale izborili Vogošća, Izviđač, Bosna (Visoko) i Borac m:tel.

Predsjednik Skupštine Jedinstva iz Tuzle Alija Hasić potvrdio je informaciju da će se polufinalni i finalni susreti Kupa BiH za rukometašice održati u tuzlanskom Mejdanu.

Jučer nam je osobno predsjednik Rukometnog saveza BiH Enid Tahirović javio da smo mi i Vogošća Poljine Hills dobili organizaciju Final foura Kupa BiH. Pripreme za turnir već smo počeli, tako da vjerujem da će sve do 21. svibnja kada su na programu polufinalni susreti, biti pripremljeno na najvišoj razini, rekao je Hasić.

Zanimljivo je da niko od ostalih klubova, s kojima smo kontaktirali, osim Jedinstva i Vogošće Poljine Hills, još nije dobio nikakvu službenu obavijest iz RSBiH o domaćinima završnih turnira, niti je obavljeno žrijebanje parova polufinalnih utakmica.

Priredio(la): Agencija Fena