TUZLANSKI DOSJE

12.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Jutros je ženska osoba (baš mi je žao što nije muška) izgubila kontrolu nad vozilom kod mjesta Šići te sletila u Jalu. Primjer za sreću u nesreći je da je vozila ispred pripadnika Oružanih snaga BiH, koji su je i spasili. Dobro se sve završilo, znaju tako ljudi, zbog panike ili gubljenja svijesti, da se utope u relativno plitkoj i mirnoj vodi.

Tuzlarije


Mokro je ovih dana, kiša pada svaki dan, treba dodatno paziti. Vrijeme je stvarno ubitačno. Kažu kad su blage zime bude kišovito proljeće, a već godinama je jasno da su klimatske promjene znatno uticale na godišnja doba tako da ništa više nije čudo, ni snijeg u proljeće ni dvadeset stepeni u februaru, kako je bilo ove godine.

Tuzlarije


Što se tiče mode, stigla je najnovija depeša u kojoj kažu da su opet u modi debele obrve. E tu je problem, neke ih žene imaju viška, neke manjka pa valja to napraviti da su kod svake iste. Kozmetičari trljaju ruke, svakako imaju posla preko glave, valja pratiti novitete i kada je u pitanju pedikir, manikir, depilacija, i svašta nešto. S našim ženama im je odavno upala kašika u med.

Baš sam pročitala savjet da za brži rast dlaka treba kožu iznad očiju trljati crvenim lukom, a dobro je i da se što više jede luka. Imat ćete guste obrve a "miris" oko vas u ovom slučaju nije bitan. Hoćeš li obrve ili da mirišeš? Izgleda da se moram zahvaliti luku pa sam sad moderna, mislim, da sam znala njegova svojstva pa da ga nikad ne probam.

Tuzlarije


Bez zezanja, primjetila sam da veliki broj žena kod nas imaju gotovo iste obrve. Neke rade tetoviranje neke nadogradnju ali meni sve manje-više izgledaju isto, pa kad se tome doda da imaju i slične nokte, frizure, nekako sve iste, što bi rekli, gubi se osobnost. Žene se međusobno analiziraju, gledaju, a što se tiče muškaraca, slabo se njih tiče koja dlaka, kila, tamo vamo, bar sam ja takav utisak stekla slušajući muškarce oko sebe.

Tuzlarije


Koji ti je bolji lak (dva nokta nalakirana jednim tri drugim), on gleda, gleda, zna da treba reći nešto, pa ono - lijepo je, a ne vidi razliku. Zato sam ja pobornik što prirodnijeg izgleda, odnosno uljepšavanja i šminkanja na način da žena istakne što joj je ljepše, eventualno pokrije nedostake i ne pravi od sebe neprepoznatljivu osobu.

Tuzlarije


U Tuzli je dok ovo pišem prolom oblaka, ima i vjetra, valjda neće biti kakvih problema. Pošto se dan ubio za gledanje TV, nadam se da ova kiša neće uticati na signal, a i na Internet.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 8 beba, 2 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 183 intervencije

Vatrogasci - imali su 5 intervencija

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 12.05.2016. godine krv su darovala 59 davaoca.

Priredio(la):