TUZLANSKI DOSJE

13.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Dobro nam došao dragi petak, pa bio i 13-ti, nismo praznovjerni. Ono jeste da se pomjeram s mjesta kad čujem šta ružno, kucam u drvo na dobre vijesti, puštam da prođu ispred mene kada mi crna mačka pređe put, i da ne nabrajam.

Tuzlarije


Koliko sam mogla, jer su podosadne pjesme, gledala sam i drugo polufinalno veče Eurosonga. Kad sam vidjela ko je sve prošao mogu samo da kažem da nas ne vole profesori. Meni je Evrovizija, kako se tada zvala, lijepo sjećanje na djetinjstvo. Rado sam je gledala, porodično svi zajedno sjedimo, pratimo glasanje tako da mi je ostala navika da i sada pogledam bar nešto od svega.

Tuzlarije


Ovih dana će se obilježiti 70 godina od pravljenja pruge Brčko Banovići. Organizatori obilježavanja kažu da je tada Krleža rekao: "Nije ovo prva pruga na svijetu sigurno ali je prva koju su izgradila djeca".

Tuzlarije


Naravno da je i moj otac bio na nekim od radnih akcija, one koje su bile poslije, ima i slika i pun je pozitivnih sjećanja kada su te akcije u pitanju. Ono što je meni fascinantno je da su se javljali dobrovoljno, da nisu mogli sve da prime koliko ih je htjelo da ide, da su radili potpuno besplatno sve. Teško mi je zamisliti da neko ode na drugi kraj sada bivše Jugoslavije, kopa, radi, boravi tamo mjesec, dva i lijepo mu. Takav entuzijazam i elan su zaista neobični, posebno kad se gleda iz današnje perspektive gdje niko ništa neće da radi džaba, i u mnogo čemu se gleda korist. Bilo bi dobro da neki samo svoje smeće ne ostavljaju drugima pa neka kamen ne pomjere za drugoga.

Tuzlarije


Od gradskih aktuelnosti da spomenem da je neki dan potvrđeno da SDP kandiduje Jasmina Imamovića za gradonačelnika, a ostala imena čekamo. Pripremite kokice i uživajte u šou programu koji nas očekuje do oktobra.

Tuzlarije


Ugodan vam ostatak dana

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 9 beba, 6 djevojčica i 3 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljene su 203 intervencije

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 4 puta, prijavljeno je 5 krivičnih djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 13.05.2016. godine krv je darovalo 20 davalaca.

Priredio(la):