TUZLANSKI DOSJE

14.05.2016.
Najava:
Međunarodna biciklistička trka ˝Tuzla - 25.maj˝
U organizaciji BK Zmaj od Bosne Tuzla 21.maja će se održati međunarodna biciklistička trka ´Tuzla – 25.maj´, 21.put po redu.

Tuzlarije


Pripreme za trku teku po predviđenom redu, a kako organizator ističe, očekuje se dolazak velikog broja biciklista iz cijelog regiona, među kojima će se naći i šire poznata imena ovog sporta kao što su Matija Kvasina, pobjednik Tour de Croatia 2016, zatim Ivan Stević, višestruki olimpijac, Josip Čerkez član Meridiana Kamen Team, kao i brojni drugi dokazani uspješni biciklisti.

"Masovnost učesnika je zagarantovana, konkurencija će biti velika i teška, a mi ćemo kao i dosadašnjih godina uraditi sve da obezbjedimo sve neophodne preduslove. Očekujemo učešće biciklista iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Austrije, Mađarske, Belgije i ostalih zemalja regiona, a kako se trka vozi i za Premijer ligu BiH očekujemo i odličan odziv bh. biciklista", navode ispred organizatora trke i dodaju:

"Trka će se voziti za vikend 21.maja, na trasi kao i proteklih godina, dakle Tuzla – Simin Han – Kalesija – Sapna – Kalesija – Čaklovići, sa dva prolazna cilja koja će biti posvećena Nebojši Petroviću i Stevanu Radoviću. Trku ćemo ove godine okončati brdskim ciljem u Čaklovićima što je poseban izazov za bicikliste. Nadamo se fer i korektnoj borbi učesnika a naravno i dobrom druženju koje nikada ne izostane", zaključuje organizator.

Generalni pokrovitelji međunarodne biciklističke trke ´Tuzla – 25.maj´ je Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK te Grad Tuzla, dok su pokrovitelji Umel Dalekovodmontaža doo Tuzla koji su ujedno i pokrovitelji Kluba, zatim Fondacija tuzlanske zajednice, BH Telecom, VGT Osiguranje, uz sponzore Općina Kalesija, Općina Sapna, MUP TK, Euroherc, Tehnograd Company doo Tuzla, Tehnograd inženjering doo Tuzla, Off-set, caffe bar Sidney, restoran AQUA, Neonetx doo Tuzla, uz tehničkog pokrovitelja Servis bicikala i opreme BK Zmaj od Bosne Tuzla.

Press: BK "Zmaj od Bosne"/Tuzla Sport

Priredio(la):