TUZLANSKI DOSJE

14.05.2016.
Šesti sajam ˝Energa˝ s velikim brojem stranih izlagača, Češka zemlja partner
Specijalizirani sajam energetike “Energa 2016” bit će održan od 7. do 9. juna u Tuzli.

Tuzlarije


Organizatori navode da je “Energa” mjesto susreta uglednih domaćih i stranih kompanija i institucija, uključujući i diplomatska predstavništva, komorske sisteme i naučno-istraživačke subjekte iz regije i više evropskih zemalja, koji svoja raznovrsna istraživačka i proizvodna ostvarenja, trendove i dostignuća moderne energetike, te različite oblike poslovne saradnje, prezentiraju stručno relevantnoj javnosti.

Dodaju da će program “Energa”, koji se s pravom svrstava među najznačajnije manifestacije u oblasti energetike u BiH i regiji, i ove godine okupiti oko 120 izlagača iz regije, evrope i azije, koji će se kroz kolektivne ili pojedinačne izlagačke prostore ili prezentacije predstaviti posjetiteljima.

Karakteristika ovogodišnje “Energe” je veliki broj izlagača iz evropskih zemalja, među kojima su najbrojnije češke kompanije. Putem Amdasade Češke Republike u BiH, Cezh Trade-a – agencije za poticanje trgovine pri Ministarstvu industrije i trgovine Češke Republike i partnerskih firmi iz Srbije, predstavit će se 16 firmi iz te zemlje, a Češka je i zemlja partner na ovogodišnjem sajmu.

U trodnevnom konferencijskom programu sajma bit će obrađeno više panela vezanih za budućnost razvoja energetskog sektora BiH, te komercijalnih i inovacijskih prezentacija.

U sajamskom prostoru smještenom u SKPC Mejdan, ostao je manji dio slobodnih izlagačkih prostora, za koje organizatori do kraja naredne sedmice daju popuste i pogodnosti pravovremene prijave.

“Energu 2016” organizuje Tuzlanski sajam d.o.o. Tuzla pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine i Ministarstva energije, industrije i rudarstva FBiH, a partneri sajma su Vanjsko trgovinska komora BiH i Privredna komora FBiH.

Priredio(la):