TUZLANSKI DOSJE

15.05.2016.
24 godine od formiranja Prve Tuzlanske slavne brigade
Tuzlarije
Foto: Arhiva


Slavna Prva tuzlanska brigada obilježava 16.05.2016. godine dvadeset četiri godine od dana formiranja. Na taj dan, u ponedeljak 16.05.2016. godine u 11.00 sati na Paša Bunaru će se obilježiti sjećanje na formiranje ove, inače prve brigade u Armiji Republike Bosne i Hercegovine.

Povodom ovog značajnog datuma za istoruju Tuzle i Bosne i Hercegovine bit će otkrivena nova SPOMEN PLOČA PRVE TUZLANSKE BRIGADE.

Položit ćemo cvijeće ispred spomen ploče formiranja Prve tuzlanske brigade i prisjetiti se dana kada su se najbolji sinovi Tuzle odazvali na poziv Kriznog štaba Općine Tuzla da brane svoje domove, Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu od agresora.
Odaćemo počast našim poginulim borcima, i svima koji su dali doprinos da Prva tuzlanska brigada bude dio historijske odbrane naše Tuzle i drage nam Bosne i Hercegovine.

Prisjetit ćemo se činjenice da je tih dana prije 24. godine Prva tuzlanska brigada bila jedan od stubova i garanta sigurnosti i opstojnosti naših tadicionalnih vrijednosti suživota na što smo mi tuzlaci posebno ponosni.

ORGANIZACIONI ODBOR

Priredio(la):