TUZLANSKI DOSJE

15.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Žao mi je što je baš danas padala kiša i što je bilo hladno ali je i uz loše vrijeme sve u vezi obilježavanja Dana odbrane Tuzle dobro prošlo. Ove godine su se organizatori dosta potrudili pa je sve bilo još svečanije. Urađene su i replike zastava svih tuzlanskih brigada ispod kojih su brojne delegacije prolazile do spomenika braniteljima BiH i Tuzle.

Tuzlarije


Svečana sjednica Gradskog vijeća prvi put je održana u hotelu Mellain. Za one koji još nisu bili slikala sam malo unutrašnjost sale u kojoj je sjednica održana, a inače je Mellain teško obići koliko ima prostora.

Tuzlarije


Članovi orkestra iz Živinica danas su dosta pokisli. Ne mogu svirati i držati kišobrane, a dosta su i čekali na početak. Zato sam i njih slikala, danas su bili pomalo u drugom planu, a dosta su se potrudili.

Tuzlarije


Na 61. Evroviziji pobijedila je Ukrajina a malo je nedostajalo pa da pobijedi Australija. Nije mi jasno šta Australija radi u takmičarskom dijelu i kako bi to izgledalo da je najbolja pjesma Evrope iz Australije. Logika i geografija nemaju uvijek veze. Glasalo se na drugačiji način nego inače, prvo su saopštili glasanje žirija iz svih zemalja koje su učestvovale, a onda i glasove gledalaca.

Tuzlarije


Da se pitao samo žiri pobijedila bi pjesma Australije ali su telefonski glasovi dosta promijenili stanje na tablici. Slovenija, Makedonija i Crna Gora kao i naša zemlja, nisu prošli u finale, a predstavnici Srbije i Hrvatske se nisu posebno proslavili iako su dobili veliku podršku baš iz naše zemlje.

Tuzlarije


I dalje pada kiša, sutra je novi dan ali i on će izgleda biti kao i današnji, kišan.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 5 beba, 1 djevojčica i 4 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljeno je 170 intervencija

Vatrogasci - imali su 2 intervencije

MUP TK - javni red i mir je narušen 2 puta, prijavljena su 4 krivična djela, zabilježeno je 8 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 13.05.2016. godine krv je darovalo 20 davalaca.

Priredio(la):