TUZLANSKI DOSJE

17.05.2016.
Regionalni sastanak predsjednika i sekretara općinskih vijeća
Regionalni sastanak predsjednika i sekretara općinskih vijeća, u organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, na kojem se razgovara o aktivnostima i budućim planovima Saveza općina i gradova Federacije BiH održava se danas u Tuzli.

Tuzlarije


Dragica Karadžin, vršilac dužnosti šefa Kancelarije Misije OSCE-a u tuzlanskom uredu, istakla je da su danas okupljeni predsjednici i sekretari općinskih vijeća općina Tuzlanskog i Posavskog kantona da bi razgovarali o primopredaji dužnosti sadašnjeg i budućeg sastava općinskog vijeća nakon lokalnih izbora.

Dodala je da je jedna od tema današnjeg sastanka i uloga komisija za etički kodeks u predizbornim kampanjama, a sve radi osiguravanja nesmetanog i kontinuiranog rada općinskog vijeća, kako u predizbornom, tako i u postizbornom periodu.

Ona navodi da je potrebno osigurati da općinska vijeća rade kontinuirano, naglasivši da je evidentno da u predizbornom periodu dinamika rada svakog vijeća uvijek opada, napomenuvši da ukoliko se takav trend nastavi i poslije izbora, može doći do dužeg zastoja, što se odražava i na kraj godine kada se donose važni strateški dokumenti.

Sastanku prisustvuju i razmjenjuju iskustva predsjednici i sekretari općinskih vijeća općina: Orašje, Odžak, Domaljevac, Gradačac, Gračanica, Sapna, Teočak, Kalesija, Lukavac, Doboj- Istok, Čelić, Kladanj, Banovići, Živinice i Srebrenik, predstavnici Grada Tuzla, te predstavnici skupština Tuzlanskog i Posavskog kantona.

Priredio(la): Agencija Fena