TUZLANSKI DOSJE

17.05.2016.
Učenici organizovali donatorsko veče
“Kad se male ruke slože”

Da djeca još od malih nogu mogu brinuti o svom užem okruženju, pokazali su nam učenici Osnovne škole “Dobrnja”, koji su jučer u Domu kulture Dobrnja,  izveli još jednu u nizu donatorskih priredbi u organizaciji zaposlenika i menadžmenta škole JUOŠ “Mramor”, područna škola “Dobrnja”.

Tuzlarije


Na isti način prethodnih godina ova škola je renovirana, urađena fasada, sanitarni čvorovi, a sve zahvaljujući maštovitosti i dosjetljivosti dobrnjskih mališana.

Jučerašnja priredba, odnosno donatorska večer, imala je za cilj prikupljanje sredstava kojima bi učenici svojoj školi kupili nova ulazna vrata.

Tuzlarije


U bogatom i maštovitom programu, u kojem su učestvovali svi učenici ove škole, uživali su roditelji, predstavnici Pedagoškog zavoda, kao i predstavnici privrednih subjekata.

Tuzlarije


Učesnicima programa i gostima pozdravne riječi je uputila direktorica O.Š. “Mramor”, Belma Smajić, koja je u svojoj pozdravnoj besjedi posebno pohvalila zaposlenike ove škole, koji na poseban način učenicima obezbjeđuju školovanje i učenje u ljepšem i sigurnijem okruženju.

Tuzlarije


Osim aplauzima, učenici su nagrađeni donacijama gostiju ove donatorske večeri, na kojoj su prikupljena značajna novčana sredstva.

Nekadašnji učenik ove škole, a danas jedan od najuspješnijih menadžera u Bosni i Hercegovini, vlasnik kompanije Bingo, Senad Džambić, svojoj školi je poklonio nova ulazna vrata. Ovim činom su obradovani i učenici i njihovi roditelji, kao i nastavnici O.Š. “Dobrnja”, jer će prikupljena novčana sredstva preusmjeriti u nove aktivnosti na uređenju škole, a nove generacije učenika iz Dobrnje će u školske klupe i učionice ulaziti kroz nova ulazna vrata.

Mirsada Baraković

Priredio(la):