TUZLANSKI DOSJE

17.05.2016.
Sloboda kažnjena sa 8.500 KM, Zrinjski sa 5.000 KM, Zebi pet utakmica suspenzije
Disciplinska komisija NS/FS BiH je danas zasjedala u Sarajevu pod predsjedavanjem Gorana Kosorića.

Sloboda kažnjena sa 8.500 KM, Zrinjski sa 5.000 KM, Zebi pet utakmica suspenzije.

Tuzlarije


Razmatrane su utakmice pretposljednjeg i posljednjeg kola Premijer lige BiH, te prva finalna utakmica Kupa BiH.

Najveću kaznu dobio je igrač Slobode Zajko Zeba, koji je kažnjen sa pet utakmica neigranja zbog isključenja na meču Kupa BiH Sloboda - Radnik. To znači da će propustiti sutrašnji uzvrat finala Kupa, te još četiri meča naredne sezone.

Također, zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, korištenja duplog razglasa i ubacivanja tvrdih predmeta u teren od strane vlastitih navijača FK Sloboda je novčano kažnjena u iznosu 4.500 KM.

FK Sloboda je kažnjena i za susret 29. kola Premijer lige protiv FK Sarajevo, i to sa 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava, distribucije alkohola na stadionu, te duplog razglasa.

I Zrinjski je kažnjen također sa 4.000 KM za propuste u organizaciji utakmice, te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u meču posljednjeg kola protiv Slobode. Također, u pretposljednjem kolu na gostovanju kod Mladosti je zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača Zrinjski kažnjen sa 1.000 KM.

FK Borac je zaradio novčanu kaznuu iznosu 4.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, te upotrebe veće količine pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača u posljednjem kolu protiv Viteza.

Slavija je kažnjena sa 2.500 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, te skandiranja političkih slogana u meču posljednjeg kola protiv Željezničara.

Olimpic je kažnjen sa 2.000 KM zbog neprijavljenog licenciranog glavnog trenera u zapisniku sa utakmica protiv Travnika i Sarajeva.

Priredio(la): klix.ba