TUZLANSKI DOSJE

18.05.2016.
Humanost- riječ koja ipak nije zaboravljena
Zahvalnica Odjeljenju za intenzivnu terapiju Plave bolnice i dr. Mirsadu Zorniću
Tuzlarije


U vremenu kada se, nikad dovoljno pripremljeni za to, svaki dan opraštamo od našeg oca koji se nalazi na Klinici za anesteziologiju i reanimatologiju – Odjeljenje za intenzivnu terapiju, Plava bolnica UKC Tuzla, osjećamo potrebu ali i građansku dužnost da se javno zahvalimo direktoru i ostalom osoblju ove Klinike i Dr. Mirsadu Zorniću!

Na ovoj Klinici UKC-a Tuzla gdje leže teški pacijenti, a posjećuju ih duboko zabrinuti i skoro bespomoćni članovi porodice, jednom riječju caruje „humanost“. To je riječ koja je, skoro pa zaboravljena, u ovim vremenima i na ovim prostorima.

Topla riječ i profesionalnost dežurnog doktora koji ima maksimalno strpljenje da objasni porodici u kakvom je (teškom) stanju njihov najdraži i da odgovara na sva logična i nelogična pitanja, stručnost i strpljenje medicinskih tehničara, ulijevaju tračak nade za još koji dan života, svaki put kada se kroči na ovo odjeljenje. Ovakvim pristupom sačuvano je i dostojanstvo pacijenta koji nema mogućnost sam tražiti bilo kakvu pomoć, ali i olakšani teški trenuci kroz koje prolaze njihovi najmiliji.

Duboko svjesni težine situacije u kojoj se nalazi naš drag otac, veliki humanista koji je 105 puta darovao krv, ovim putem želimo izraziti neizmjernu zahvalnost kompletnom osoblju ove Klinike.

„Gdje postoji ljubav, postoji i život“ – mudre su riječi M. Gandhija, što svakako može biti moto ove respektabilne Klinike.

Iako jedna od najmlađih Klinika UKC Tuzla, Klinika za anesteziologiju i reanimatologiju – odjeljenje za intenzivnu terapiju UKC Tuzla i Dr. Zornić su svjetao primjer i uzor kako treba biti organizovana humana zdravstvena ustanova na najvišem mogućem nivou!

ZAHVALNA PORODICA

Priredio(la):