TUZLANSKI DOSJE

19.05.2016.
Koncert 21. maja u BKC-u:
Almir, Boško i Daniel u humanoj misiji
Humanitarni koncert za pomoć socijalno ugroženim stanovnicima našeg grada biće održan u subotu, 21. maja 2016. godine s početkom u 20:00 sati, u sali Bosanskog kulturnog centra Tuzla. Na koncertu će učestvovati Almir Mešković bosanskohercegovački harmonikaš, trenutno nastanjen u Oslu, zajedno sa bosanskohercegovačkim gitaristom Boškom Jovićem i srbijanskim violinistom Danielom Lazarom, najavljeno je na današnjoj press konferenciji u Tuzli.

Tuzlarije


Almir Mešković je svoje muzičko obrazovanje počeo u Tuzli u klasi čuvenog profesora Midhata Zulića, studij je nastavio kod profesora Zorana Rakića na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a postdiplomske studije u Oslu, u Norveškoj.

Tuzlarije


Na današnjoj press konferenciji Mešković je pozvao Tuzlake da dođu i uživaju na koncertu, ali i da budu humani:Na tuzlanskom koncertu mladi umjetnici Almir, Boško i Daniel će premjerno izvesti neke od kompozicija koje su komponovali za ovaj trio, a pored originalnog programa slušatelji će imati priliku uživati i u interpretacijama nekih etno melodija, kao i sevdalinki i posebnim aranžmanima.

Almir Mešković i Daniel Lazar nastupaju zajedno u Norveškoj. Muzički kritičari ističu da su njih dvojica savršena muzička kombinacija, jer obojica posjeduju zavidnu muzičku tehniku, a s druge strane izuzetno istančan osjećaj za muziku, što njihove interpretacije čini posebnim. Više o saradnji ovih muzičara govorio je Danijel Lazar:Koncert se organizuje u saradnji sa Centrom za socijalni rad Tuzla, a sredstva koja budu prikupljena biti će upotrebljena za nabavku hrane za najugroženije porodice u gradu Tuzla, kazala je Sonja Brčinović, direktorica Centra za socijalni rad Tuzla.

Ulaznice za ovaj humanitarni koncert, po cijeni od 5 KM možete kupiti u Marketing službi BKC – a Tuzla, kao i na štandu kod "Seje i Vilija" na tuzlanskom Korzu.

S.P.

Priredio(la):