TUZLANSKI DOSJE

20.05.2016.
Okrugli sto u Tuzli:
Poduzetničko obrazovanje, vještine i razvoj
U povodu obilježavanja 20. godišnjice od plasiranja prvog mikro kredita u Bosni i Hercegovini, kao i 40. godišnjice Ekonomskog fakulteta u Tuzli, MI-BOSPO zajedno sa Ekonomskim fakultetom u Tuzli i Privrednom Komorom TK-a organizovao je danas okrugli sto na temu: "Poduzetničko obrazovanje, poduzetničke vještine i razvoj poduzetništva".Prema riječima organizatora, cilj okruglog stola je problematiziranje prepreka značajnijem razvoju poduzetništva na ovom području, te kreiranja konkretnih preporuka nadležnim institucijama.

- Svakog trećeg petak u mjesecu maju obilježava se dan žena poduzetnica. Održavanjem ovog okruglog stola želimo konkretizirati određene probleme i situacije sa kojima se susreću žene poduzetnice. Pokušali smo doći do nekih rješenja i preporuka koje ćemo uputiti nadležnim institucijama - kazala je Azra Berilo, menadžerica za odnose sa javnošću u MI-BOSPO.

Tuzlarije


Okrugli sto je okupio eminetne stručnjake koji se bave pitanjima poduzetništva. Tako su za sve prisutne predavanja održali: prof. dr. Sunčica Oberman Peterka, Ekonomski fakultet Osijek, prof. dr. Jasmina Okičić, Ekonomski fakultet Tuzla Univerziteta u Tuzli, Edina Kurtić, Kantonalna Privredna Komora Tuzla, Amina Muharemagić, BeeMed doo Tuzla i Sanja Hajdukov, Centar za poslovnu edukaciju Tuzla. Moderatori okruglog stola bili su prof. dr. Adisa Delić, Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli, Nejira Nalić, direktorica Mi-Bospo Tuzla i mr. Nedret Kikanović, predsjednik Kantonalna Privredna Komora Tuzla. O zaključcima sa ovog okruglog stola javnost će biti upoznata naknadno.

Inače, MI-BOSPO je prva organizacija koja je uvela praksu mikrokreditiranja u Bosni i Hercegovini. Ove godine obilježava 20 godina uspješnog poslovanja, kroz odgovorno zaduživanje poduzetnika, prvenstveno poduzetnica. Pristup finansijama omogućen je poduzetnicima/cama niskih primanja s ciljem jačanja poduzetništva uopće, te njihovog ekonomskog i društvenog položaja.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


S.P.

Priredio(la):