TUZLANSKI DOSJE

21.05.2016.
U mjesnoj zajednici Solina
U toku izgradnja nove kuće za dva demobilisana borca
U organizaciji Udruženja demobilisanih boraca grada Tuzle, uz pomoć donatora i sredstava iz Tekuće rezerve gradonačelnika grada Tuzla, u mjesnoj zajednici Solina, u toku je izgradnja nove kuće za dva demobilisana borca, braću Mustačević, Seada i Džemala.

Tuzlarije


Gradilište, gdje su u toku građevinski radovi, danas je posjetio i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

”Mi imamo dosta socijalnih problema, ne samo u boračkoj populaciji, i to je razlog, jakih socijalnih mjera. Kada saberete sredstva za jednokratnu pomoć, koja se izdvajaju iz Budžeta Grada, namijenjena borcima, i uporedite sa iznosom koji izdvaja dvanaest općina TK, pomnožite sa dva, iz Budžeta grada Tuzla je više. Dakle, dva puta više sredstava, izdvaja Tuzla, za svoje borce, nego sve druge općine zajedno. To je razlog zbog kojeg 90 procenata budžeta Tekuće rezerve, kojom, u skladu sa zakonskim ovlaštenjima raspolažem, biva utrošeno za socijalne potrebe. Sredstva su namijenjena osobama u teškom socijalnom i zdravstvenom stanju. Ovo je jedan od projekata koje pomažemo sredstvima iz Tekuće rezerve.” – izjavio je gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Tuzlarije


Prema riječima Mirze Ahmića, predsjednika ODB Tuzla, radovi od samog početka napreduju veoma dobro, uz pomoć prijatelja koji izvode radove, kompanija koje su donirale material i mehanizaciju, YTONG, Tehnograd company, TOM CAT, i velikog broja mladih sugrađana, koji osjećaju zahvalnost prema osobama koje su odbranile BiH. Kompletan objekat je ozidan, danas je izlivena druga ploča, a naredne faze su krovna konstrukcija i unutrašnji radovi, kako bi u septembru braća Mustačević mogli useliti u novi dom.

Tuzlarije


ODB Tuzla poziva i druge organizacije da doniraju materijal za ovu i naredne akcije koje pripremaju.

Priredio(la): Gradska uprava