TUZLANSKI DOSJE

21.05.2016.
Bosanski lonac na novinarski način
Ekipe lukavačkog sajma, Medijske produkcije e-zona i portala Tuzlainfo.ba pripremili su najbolji bosanski lonac na novinarski način. Tako je ocjenio stručni žiri proglasivši njihove verzije jela ove godine najboljima.

Tuzlarije


Radi se o takmičenju u kojem je kulinarstvo u prvom planu s akcentom na pripremanje tradicionalnog specijaliteta domaće kuhinje, ali je činjenica da takmičarski segment često postane sekundaran zbog zagarantovanog druženja kolega.

Tradicionalno takimičenje koje organizuje list Glas TK u suorganizaciji sa Turističkom zajednicom TK i JKP „Panonnica“ za novinare i medijske radnike i ovaj je put bilo prilika da predstavnici sedme sile ukrste kutljače, nalože vatre, spreme ukusno jelo i dok se ono krčka neobavezno provedu vrijeme kojega zbog prirode posla nikada nemaju dovoljno.

Tuzlarije


Prelijep dan proveden uz pogled na Panonska jezera i zemljane lonce u kojima se po strogo čuvanoj recepturi svakog takmičarskog tima kuha najbolja verzija jela, opuštena atmosfera među kolegama – ljutim takmičarskim protivnicima, dobra hrana i pjesma uz zvuke harmonike, privukli su pažnju i brojnih šetača. Još jednom se pokazalo da dobra hrana i još bolja ekipa daju zagarantovano dobar provod, a kao i svake godine, i ovaj put sa ciljem promocije domaćih proizvoda, tradicije, prirodne baštine i kulture.

Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Tuzlarije


Do sljedeće godine i najboljih jela novinarima predstoji mnogo redovnog posla, ali i prelistanih kuhara u kojima se kriju tajne najboljih kulinarskih šefova.

B.K.

Priredio(la):