TUZLANSKI DOSJE

21.05.2016.
Servisne informacije
.... i malo tuzlarija
Tuzlarije


Evo nam sunca, konačno. Zato se sinoć ispadala kiša i to u vrijeme kada su imali maturske večeri mali maturanti iz OŠ "Simin Han" i veliki iz Gimanzije "Meša Selimović" i Katoličkog školskog centra. Proslave matura za osnovce su podignute na znatno viši nivo, nekad su u najboljem slučaju organizovali priredbu u školskoj sali, a sada i oni organizuju zabavu u hotelu ili nekom restoranu, kako koja škola. Bilo bi još bolje da se organizuje i nešto za sve, da se jedna generacija tuzlanskih maturanata sastane na jednom mjestu radi slikanja, pa poslije svako sebi.

Tuzlarije


Bosanski lonac na novinarski način kuhaju od jutros predstavnici medija na Panonskom jezeru, drago mi je da imaju lijepo vrijeme. Više je to stvar druženja ali se na kraju fino i jede.

Tuzlarije


Inače, počela je prodaja sezonskih ulaznica za jezera, broj nije ograničen tako da se ne mora rezervisati i žuriti. Opet ću da pišem o tome da nisu svi penzioneri u istoj situaciji, i da nije u redu da svi penzioneri imaju popust, a nema popusta za nezaposlene. Da ih je kojim srećom više ali ima penzionera čije su penzije više od dobrih plata.

Tuzlarije


U Zagrebu se održavaju protesti protiv pobačaja. Nisu baš dobro formulisali naziv protesta, pa zar ima iko da jeste za pobačaj? Ipak, žene moraju imati pravo na izbor jer je nemoguće i nabrojati šta se sve može desiti, u kakvom se sve situacijama mogu naći žene. Tamo gdje to nije dozvoljeno prekidi trudnoće se rade ilegalno.

Tuzlarije


Treba sve uraditi da ne bude neželjenih trudnoća, pričati, edukovati mlade ljude. U vrijeme kada postoji toliko sredstava za kontracepciju neželjene trudnoće bi trebale biti svedene na minimum. O čemu sve nema predavanja, dok pripremam neke vijesti dosadi mi i čitati kojih se sve tema neko dosjeti, a ovih životnih, važnih za psihičko i fizičko zdravlje, najmanje ima.

Pozdrav

S.M.

Porodilište - u toku protekla 24 sata rođeno je 10 beba, 4 djevojčice i 6 dječaka

Hitna služba - u toku protekla 24 sata obavljena je 181 intervencija

Vatrogasci - imali su 1 intervenciju

MUP TK - javni red i mir je narušen 5 puta, prijavljena su 3 krivična djela, zabilježeno je 11 saobraćajnih nezgoda

U Poliklinici za transfuziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, 20.05.2016. godine krv je darovalo 19 davalaca.

Priredio(la):