TUZLANSKI DOSJE

22.05.2016.
Zlatni jubilej maturanata Elektrotehničke škole iz Tuzle
Treća generacija učenika Elektrotehničke škole iz Tuzle, jučer je obilježila zlatni jubilej – 50. godišnjicu od mature, položene 1966. godine.

Tuzlarije


Na obilježavanje ovog jubileja došlo je 13 preživjelih učenika, sada penzionera, iz Mostara, Novog Sada, Beograda, Tuzle, Kalesije i Doboja.

U nekadašnjoj učionici prozivci su prisustvovali profesori Nada Popović, koja je doputovala iz Novog Sada, te Esad Kunović i Edin Galijatović iz Tuzle.

„Lijepo vas je ponovo vidjeti“, kazala je u ime kolega profesora Nada Popović, dodavši kako svakog dana u jedan ćup ubacuje ceduljicu sa lijepim događajima koje je doživjela.

„I sa ovog našeg lijepog susreta sigurno ću u ćup ubaciti nekoliko ceduljica koje mi u trenucima neraspoloženja služe da mislim pozitivno i o lijepom“, kazala je nekadašnja profesorica njemačkog jezika.
Poslije višesatnog druženja i evociranja na uspomene iz školskih klupa, slavljenici su susret završili ručkom u restoranu „Tenis“ u Tuzli.

Od nekadašnjih 50 učenika iz dva razreda ETŠC iz Tuzle, 18 nije u životu, dok su ostali „razbacani“ po cijelom svijetu. Preminulim profesorima i kolegama iz školskih klupa minutom šutnje odata je počast.

Priredio(la): Agencija Fena